MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
VATRENI VIKEND

Hrvat je sada svima pokazao zašto su ga nekad smatrali velikom nadom i legitimnim nasljednikom Marcela Brozovića

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u deset najjačih europskih liga
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 03. travanj 2023. 12:29

Nikola Moro bio je programirani nasljednik Marcela Brozovića na poziciji zadnjeg veznog u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali 25-godišnji nogometaš u posljednje je vrijeme pao ispod radara Zlatka Dalića. No, nastavi li igrati kao što je igrao u nedjelju, mogao bi se vratiti na popis Vatrenih.

Moro je, naime, u pobjedi svoje Bologne nad Udineseom (3:0) ugradio gol i asistenciju te s ocjenom 8,5 po Sofascoreu bio najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš u nekoj od deset najjačih europskih liga ovog vikenda. Uz to je Moro jedan od najbolje ocijenjenih igrača u nepotpunom 28. kolu Serie A. Nakon što se večeras odigraju preostale dvije utakmice talijanskog prvenstva vjerojatno će Moro i službeno biti u najboljoj momčadi kola Serie A.

image
FRANCO ROMANO Nurphoto Via Afp

Posljednjih tjedana smo pri vrhu ovog našeg izbora često imali igrače koji nisu u krugu reprezentacije, ali ovaj put nije tako. Nakon More tu su četiri igrača koji su među Vatrenima, odnosno bili bi tamo da se nisu odlučili povući iz reprezentacije.

Borna Barišić je u pobjedi Rangersa nad Dundee Unitedom (2:0) odigrao dobro i s ocjenom 7,7 ušao i u najbolju momčad 30. kola škotskog Premiershipa. Chelsea je nakon domaćeg poraza od Aston Ville (0:2) smijenio trenera Grahama Pottera što pokazuje kolika je kriza na Stamford Bridgeu. To se, pak, ne tiče Matea Kovačića koji je s ocjenom 7,5 bio ponajbolji igrač svoje momčadi na toj utakmici. Inter je upisao novi šokantan poraz, ovaj put na domaćem terenu od Fiorentine (0:1), ali Marcelo Brozović je imao dobru utakmicu i s ocjenom 7,4 bio najbolji među Nerazzurrima. S dobrim partijama u Lyonu nastavlja Dejan Lovren koji je dobio ocjenu 7,3 za dobru igru u gostujućoj pobjedi svoje momčadi kod PSG-a (1:0).

image

Najbolje igre hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga

SPORTSKE NOVOSTI

Austrijski Ried je izgubio od Wolfsbergera (0:1), a najbolji igrač svoje momčadi još jednom je bio Tin Plavotić koji je jedan od najboljih igrača Rieda u cijeloj sezoni. Dobar je bio i Roko Jurišić koji je za svoju igru dobio ocjenu 7,0.

Dion Drena Beljo nije zabio gol u remiju između Wolfsburga i Augsburga (2:2), ali je odigrao dobru utakmicu i za nju dobio ocjenu 7,1. Istu ocjenu je dobio Lovro Majer koji je utakmicu između Rennesa i Lensa (0:1) počeo na klupi, ali je u igru ušao u 56. minuti. Među top 10 se našao i Matija Horvat koji je za svoj Hartberg odigrao drugo poluvrijeme i za svoju igru ocijenjen sa 7,0.

Linker
01. srpanj 2024 02:03