Gareth Bale se ove sezone nije baš naigrao

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
IMA SAMO 32 GODINE

Gareth Bale na kraju sezone ide u mirovinu! Postoji samo jedan razlog zbog kojeg bi i dalje igrao

Velški nogometaš posljednjih godina ima neprestanih problema s ozljedama.
Piše: S.N.Objavljeno: 07. veljača 2022. 12:45

Iako ima tek 32 godine Gareth Bale bi se mogao umiroviti na kraju sezone. To tvrdi španjolska Marca u tekstu u kojem sublimiraju sve probleme koje je velški nogometaš imao ove sezone.

On je u dresu Reala upisao samo 193 minute, nastupio u 3 utakmice i postigao 1 gol, a trener Carlo Ancelotti ne računa na njega. U posljednjoj utakmici koju su Madriđani igrali protiv Athletica iz Bilbaa, Velšanin nije bio opcija za ulazak s klupe iako Real nije dobro izgledao te je na kraju izgubio i ispao iz Kupa kralja. Talijanski trener Balea u niti jednom trenutku nije niti poslao na zagrijavanje.

Tom je utakmicom na neki način kulminiralo sve što se događalo Baleu ove sezone. Imao je tri ozljede i zarazu koronavirusom pa je stoga i imao minimalnu minutažu, a Marca tvrdi kako on zbog svojeg zdravstvenog stanja ozbiljno razmišlja o kraju karijere ovog ljeta. Dapače, španjolski medij ističe i koji je jedini razlog zbog čega on nije donio definitivnu odluku o kraju - reprezentacija Walesa.

Iako ne igra u Realu, Bale je i dalje važan dio reprezentacija za koju je upisao 100 nastupa i postigao 36 golova. Izbornik Robert Page ga redovno koristi u prvoj momčadi kad god je Bale zdrav, a zajedno žele izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Wales je u kvalifikacijskoj grupi E osvojio drugo mjesto, odmah iza Belgije, što mu je donijelo nastup u dodatnim kvalifikacijama. Dapače, Wales je domaćin utakmici protiv Austrije koja se igra 24. ožujka, ali i možebitnom finalu tog dijela dodatnih kvalifikacija koje je na rasporedu 5 dana kasnije protiv pobjednika susreta između Škotske i Ukrajine.

Wales ima realnu šansu izboriti Svjetsko prvenstvo u Kataru i onda bi Bale definitivno nastavio karijeru kako bi bio spreman na to natjecanje. Vjerojatno bi se vratio u Premiership jer mu ugovor s Realom istječe sljedećeg ljeta, a u Madridu nemaju niti želju za njegovim produženjem. Ako Wales ne bi uspio izboriti Katar, onda bi, tvrdi Marca, Gale mogao okačiti kopačke o klin...

Linker
23. travanj 2024 19:16