PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
DOSAD NEISPRIČANA PRIČA

Dragulj Barcelone oduševio nogometni svijet: ‘Morali smo ga skrivati da nam ga drugi ne ukradu‘

Golom protiv Monaca je postao drugi najmlađi strijelac Barcelone u povijesti Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2024. 11:11

Lamine Yamal nastavlja oduševljavati nogometnu javnost. Nakon sjajnog Europskog prvenstva, mladi Španjolac briljira u dresu Barcelone te u prvih šest nastupa ima četiri gola i četiri asistencije. Golom protiv Monaca je postao drugi najmlađi strijelac Barcelone u povijesti Lige prvaka.

Bivši sportski direktor Barcelone Jordi Cruyff je dan nakon novog sjajnog nastupa mlade zvijezde za Movistar podijelio je anegdotu iz vremena kada se Yamal krenuo probijati u prvu momčad.

- Sjećam se da je nakon pet minuta prvog treninga Xavi rekao da je poseban. Htio mu je iste sekunde dati debi za prvu momčad, no morali smo ga zaustaviti - započeo je Cruyff pa nastavio:

- U tom trenutku nismo imali dugogodišnji ugovor s Yamalom. Morali smo zaustaviti Xavija da ga ne "gurne" odmah u vatru jer bi to probudilo interes drugih momčadi. Sakrili smo Yamala da nam ga netko drugi ne ukrade. Kada smo riješili ugovor, Yamal je zaigrao i pokazao o kakvom je talentu riječ.

image

Lamine Yamal

MIGUEL MEDINA Afp

Yamal je rođen 13. srpnja 2007. te ima tek 17 godina. Unatoč tome se prometnuo u jednog od najboljih igrača na svijetu te se čini da Barcelona ima talenta koji će ih nositi u godinama koje dolaze.

Linker
21. rujan 2024 12:25