LLUIS GENE Afp
BEZ MILOSTI

Cure novi detalji: Xavi došao posjetiti predsjednika u bolnicu pa saznao da više neće biti trener Barcelone

Odluka Laporte šokirala ga je jer je samo nekoliko tjedana ranije dogovorio svoj ostanak
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 13:58

Xavi više nije trener Barcelone. Iako je i ranije najavljivao odlazak iz kluba, nakon razgovora s Joanom Laportom je promijenio mišljenje i odlučio ostati. Ipak, došlo je do neočekivanog preokreta i to zbog Xavijevih komentara u medijima pa je pak Laporta odlučio da je bolje da Xavi više ne bude trener.

Način na koji je Xavi saznao da više neće biti trener Barcelone definitivno nije svakidašnji. Naime, legendarni Španjolac je posjetio predsjednika Laportu u bolnici koji mu je tamo uručio otkaz. Laporta je u bolnici bio zbog upale pluća, ali to ga nije zasmetalo kada je u pitanju situacija s Xavijem.

Xavija je ta odluka Laporte šokirala jer je samo nekoliko tjedana ranije dogovorio svoj ostanak i iduće sezone. No, Laporta je bio ustrajan u svojoj odluci da Xavi ne nastavi na klupi Blaugrane. Kao njegov nasljednik se spominje bivši trener Bayerna i Njemačke Hansi Flick.

Flick je Barceloni nanio jedan od najtežih poraza u povijesti kada ih je u četvrtfinalu Lige prvaka svladao 8:2. Sada će, prema svemu sudeći, preuzeti klupu katalonskog velikana i pokušati vratiti ga na stare staze slave.

Linker
25. svibanj 2024 13:59