Frenkie de Jong u dvoboju s Lukom Modrićem

 FAYEZ NURELDINE Afp
TRAŽE OKO 70 MILIJUNA

Burno na Camp Nou: Klub prodaje veznjaka kojeg bi Xavi želio zadržati, odmah se javio United

Barca se nalazi u financijskim problemima, pa čelnici smatraju da bi im ova prodaja pomogla
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2022. 14:16

Erik ten Hag će od sljedeće sezone voditi Manchester United, a sasvim je jasno kako će nizozemski trener trebati pojačanja kako bi 'Crvene vragove' vratio u borbu za sam vrh Premiershipa. Jedno od velikih pojačanja trebao bi biti njegov sunarodnjak, Frenkie de Jong.

Engleski i španjolski mediji pišu kako bi se ovaj transfer uistinu mogao ostvariti iako je De Jong važan dio Barcelone i Xavi bi ga želio u klubu vidjeti i sljedeće sezone. No, Katalonci i dalje imaju financijskih problema, a čelnici kluba smatraju kako bi ih prodaja De Jonga mogla donekle sanirati dok bi Xavi zamjene mogao naći u internim redovima.

De Jong je stigao iz Ajaxa na Camp Nou u ljeto 2019. za 86 milijuna eura. Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 70 milijuna, a osim Uniteda u utrku za njegovim angažmanom bi se mogao uključiti i Manchester City o čemu su također pisali engleski mediji prije nekoliko dana.

Španjolska Marca, pak, danas piše kako bi prodaja 25-godišnjeg veznjaka bila pogrešan potez. De Jong se dobro uklopio u momčad, sam igrač je u više navrata javno rekao kako mu sviđaju Barcelona i kao momčad i kao grad, a svi su treneri uvijek isticali njegov profesionalizam i talent. Sve to je teško naći za 70-ak milijuna eura, koliko bi Katalonci mogli dobiti za njega. Taj iznos, u okvirima ovako velikih klubova, ipak nije toliko važan da bi se prodavali prvotimci, smatraju u Marci.

Linker
20. travanj 2024 15:21