LLUIS GENE
TEŠKA OZLJEDA

Bolan udarac za Barcelonu! Messijevom nasljedniku prijeti iznimno dug oporavak, ovo je prva crna prognoza

Prije dva tjedna zabio je i madridskom Realu kao najmlađi igrač koji je zabio u El Clasicu u 21. stoljeću.
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 09. studeni 2020. 13:42

Kad biste morali pronaći potencijalnog Messijeva nasljednika u Barceloni, izbor bi vjerojatno pao na Ansua Fatija, 18-godišnjeg krilnog napadača koji je dosadašnjim igrama impresionirao stručnjake i navijače. Tek je nedavno postao punoljetan, ali već je standardan u prvoj postavi Barcelone i Španjolske, te iz tjedna u tjedan ruši rekorde. Kad na početku aktualne sezone Barca nije izgledala dobro, kad Messiju nije išlo, povukao je Fati.

U subotu je protiv Betisa Messi bio na klupi, ušao je na početku drugog poluvremena umjesto Fatija, što je mnoge iznenadilo.

- Osjetio je nešto i nismo željeli riskirati - objasnio je promjenu trener katalonske momčadi Ronald Koeman.

Barcelona se službeno oglasila o ozljedi, u pitanju je oštećenje medijalnog meniskusa lijevoga koljena, te će se u sljedećih nekoliko dana odlučiti o načinu liječenja. Po svemu sudeći, bit će potreban operativni zahvat, a pesimistične prognoze s Pireneja govore i o mogućoj stanci od četiri do pet mjeseci za Barcinog wunderkinda.

image

LLUIS GENE

Rušio rekorde

Pokaže li se taj podatak točnim, Barcelona bi se mogla naći u velikom problemu. Fati je ove sezone već zabio šest golova, uključujući i prvi pogodak za reprezentaciju Španjolske u rujnu, kad je postao najmlađi strijelac u povijesti Furije. Prije dva tjedna zabio je i madridskom Realu kao najmlađi igrač koji je zabio u El Clasicu u 21. stoljeću.

Fati neće konkurirati za nastupe u reprezentaciji Španjolske koju čekaju utakmice Lige nacija sa Švicarskom i Njemačkom, a na velikim mukama mogao bi se naći njegov klupski trener Koeman. Barca se još traži u novoj sezoni, a bez Fatija bi se ta ‘potraga’ mogla dodatno zakomplicirati. S druge strane, igrački roster ipak nudi neke adute.

Prije svih je to Coutinho, koji se trenutačno oporavlja od ozljede mišića, pa 17-godišnji Pedri koji je u nekoliko utakmica naznačio veliku darovitost. Još uvijek se čeka da Antoine Griezmann proradi, polako se budi i Dembele, treba vidjeti hoće li i Messi postati onaj stari.

Barcelonu nakon stanke čeka zahtjevno gostovanje kod Atletico Madrida.

Linker
04. srpanj 2024 13:34