FAYEZ NURELDINE Afp
SPORNE IZJAVE

Barceloninoj zvijezdi prijeti drakonska kazna: ‘Kako onda neće više drukati za Real?‘

Barcelonin pouzdani stoper iznenada se našao u problemima zbog izjava o suđenju u korist Reala
Piše: SNObjavljeno: 06. veljača 2021. 11:41

Stoper Barcelone Gerard Pique mogao bi se suočiti s kaznom od 12 utakmica neigranja zbog kontroverznih izjava u vezi suđenja u La Ligi koje, po njegovom mišljenju, favorizira Real Madrid.

Španjolski nogometni savez trebao bi istražiti komentare zvijezde Barcelone u nedavnom intervjuu za jedan Youtube podcast, gdje je rekao kako se slaže s bivšim sucem koji je izjevio da 85% djelitelja pravde u španjolskom elitnom razredu navija za Real Madrid.

- Kako onda neće suditi u korist Madrida. Čak i nesvjesno, kako neće više ‘drukati’ za jednu stranu od one druge? Poštujem profesionalnost sudaca i znam da se trude raditi svoj posao najbolje što znaju, ali kad dođe trenutak sumnje... - napomenuo je Pique i natovario si na leđa probleme.

Eduardo Iturralde Gonzalez je sudac na kojeg se referirao igrač Barcelone. On je u svojem izlaganju jasno kazao kako stoje stvari u sudačkoj organizaciji. Ove sezone je situacija između dva najveća španjolska kluba sljedeća - za Barcelonu je dosuđeno čak 12 jedanaesteraca, dok ih je Kraljevskom klubu svirano samo 3.

No, Piqueovo mišljenje ionako nije vezano isključivo za ovu sezonu, nego na općeniti status dva giganta španjolskog, ali i svjetskog nogometa kod sudačke organizacije.

Jasno, ikona Barcelone otvoreno je mnogo puta dosad i izjava i gestama na terenu jasno dao do znanja kako ne voli madridski klub.

- Razmijenio sam puno puta dres s igračima Reala, imam ih doma od Ronalda, Benzeme, Ramosa..., ali nikad ga nisam odjenuo. To je za mene nepojmljivo - kazao je Pique.

Linker
29. rujan 2024 00:31