Pierre-Emerick Aubameyang i Ousmane Dembele

 LLUIS GENE Afp
PRIMERA

Barcelona novim prvenstvenim trijumfom prakitčki osigurala drugo mjesto, važne pobjede Betisa i Granade

Betis se bori za Europu i slavio je u Valenciji, Granada je u borbi za ostanak dobila Baske
Piše: HinaObjavljeno: 10. svibanj 2022. 23:52

Nogometaši Barcelone, Betisa i Granade ostvarili su pobjede u prvom susretima 36. kola španjolskog prvenstva. Barcelona je na svom terenu pobijedila Celtu s 3-1, Betis je na gostovanju pobijedio Valenciju s 3-0, dok je Granada porazila Athletic Bilbao s 1-0.

Barca je povela sa 3-0 golovima Memphisa Depayja (30) i Pierre-Emericka Aubameyanga (41, 48). Celta je smanjila u 50. minuti preko Iaga Aspasa, no samo osam minuta kasnije gosti su ostali bez isključenog Murilla i tu je priča bila završena. Katalonski sastav je ovom pobjedom praktički osigurao drugo mjesto iza prvaka Reala.

Betis je na gostovanju pobijedio Valenciju s 3-0 osvojivši važna tri boda u borbi za jedan od europskih kupova. Gosti su sva tri gola zabili u nastavku, a strijelci su bili Willian Jose (57), Sergi Canales (87) i Borja Iglesias (90). Betis se trenutačno nalazi na petom mjestu sa 61 bodom, tri manje od četvrtog Atletico Madrida, dok trećeplasirana Sevilla ima 65 bodova.

Važne bodove, ali u borbi za ostanak, izborila je Granada pobjedom 1-0 protiv Athletic Bilbaoa. Pogodak odluik zabio je Alex Collado u 35. minuti. Gosti su od 85. minute ostali s igračem manje nakon što je isključen Mikel Vesga. Granada je ovom pobjedom napredovala na 16. mjesto s 37 bodova, i uz meč više ima pet bodova prednosti u odnosu na Mallorcu, koja se nalazi u zoni ispadanja.

Linker
20. travanj 2024 00:20