PABLO GARCIA SACRISTAN/AFP/PROFIMEDIA
‘NIJE IZOLIRANI DOGAĐAJ‘

Atletico se oglasio nakon nemilih scena u Bilbau: ‘Loša organizacija i kaos, neprihvatljivo ponašanje ‘

‘Ova je mjera jutros dogovorena s policijom, a liga je obaviještena o tome‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. ožujak 2024. 21:31

Atlético Madrid oglasio se službenim priopćenjem nakon ozbiljnih incidenata koji su se dogodili uoči uzvratne utakmice polufinala Kupa kralja u Bilbau.

"Osuđujemo lošu sigurnosnu organizaciju i kaos izazvan neprihvatljivim ponašanjem nekih radikalnih navijača Athletica što je uzrokovalo visokorizične situacije, kako za naše navijače, tako i za medijske djelatnike. Zbog ovih incidenata, autobus kojim su putovali naši igrači i stručno osoblje bio je prisiljen promijeniti plan puta do stadiona, ostavši u autobusu 35 minuta, iako se hotel nalazio samo 500 metara od stadiona San Juan Mamés. Tijekom dana prije utakmice, Atlético je u više navrata inzistirao da se adekvatno zaštite naša momčad i, posebno, navijači koji su kupili ulaznice za utakmicu. Organizatori i vlasti su dobili detaljne informacije o tome (popis navijača, autobuse u kojima su putovali...).

Također osuđujemo vrlo ozbiljan napad kojeg je nekoliko sati prije utakmice pretrpjela grupa naših navijača od kojih je jedan prebačen u bolnicu. Klub je kontaktirao unesrećenu osobu, čim smo saznalo njegov identitet, i stavio mu se na raspolaganje. Nažalost, ovaj incident nije bio izolirani događaj, s obzirom na to da su tijekom dana grupe radikalnih navijača zastrašivale i prijetile mnoštvu navijača Atlética. S obzirom na ozbiljnost događaja koji su se dogodili, a za koje su krivi navijači Bilbaa što se može vidjeti na brojnim slikama i video zapisima, a kako bi se izbjegli incidenti na utakmici LaLige koja će se igrati vikend 26./27. travnja u Cívitas Metropolitano prisiljeni smo donijeti odluku da ne prodajemo ulaznice gostujućim navijačima. Ova je mjera jutros dogovorena s policijom, a liga je obaviještena o tome", navedeno je u priopćenju.

Bilbao je inače slavio 3:0 i izborio finale s Mallorcom.

Linker
28. travanj 2024 03:32