ANDER GILLENEA Afp
LA LIGA

Atletico potkraj susreta slomio Osasunu u gostima, Ante Budimir ušao s klupe

Ivo Grbić utakmicu je proveo na klupi za pričuve gostujuće momčadi
Piše: HinaObjavljeno: 29. siječanj 2023. 18:40

U susretu 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Osasunu 1-0.

Pogodak odluke zabio je Saul u 74. minuti utakmice. Za Osasunu je posljednjih pola sata igrao hrvatski napadač Ante Budimir, dok je Ivo Grbić bio na gostujućoj klupi.

U ranije odigranom susretu Real Valladolid je identičnim rezultatom pobijedio Valenciju, a strijelac je bio Cyle Larin u 90. minuti.

Večeras se još sastaju Celta Vigo i Athletic Bilbao, te Real Madrid i Real Sociedad. U ponedjeljak će snage odmjeriti Villarreal i Rayo Vallecano.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 47 bodova, Real je drugi sa šest bodova, dok je Real Sociedad treći s 38 bodova. Atletico Madrid je četvrti s 34 boda.

Nogometaši Celte Vigo pobijedili su Athletic Bilbao sa 1-0 u susretu 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva, no susret je obilježio gostujući napadač Inaki Williams koji nije niti nastupio.

Baskijski sastav je nastupio bez napadača Inakija Williamsa koji je tako prekinuo zapanjujući rekord od 251 uzastopnog nastupa u La Ligi.

Williams je igrao svaku ligašku utakmicu Athletica od 20. travnja 2016. godine, stigavši do brojke od 251 uzastopne utakmice. Seriju je prekinuo zbog ozljede.

Reprezentativac Gane je započeo 212 utakmica, dok je u 39 susreta ušao u igru kao zamjena, zabio je 50 golova i imao 31 asistenciju. Prethodni rekord od 202 uzastopne utakmice držao je bivši igrač Real Sociedada Jon Andoni Larranage.

Williams je rođen u Bilbaou, no roditelji su mu iz Gaane, pa je prošlog ljeta prihvatio poziv za gansku vrstu s kojom je sudjelovao na Svjetskom prventvu u Katru. Zanimljivo, bila je to treća reprezentacija čiji je dres odjenuo. Igrao je i za španjolsku U-21 i seniorsku vrstu, te reprezentaciju Baskije.

Dodajmo kako je Celta osvojila važne bodove porazivši Bilbao sa 1-0 golom Iaga Aspasa u 71. minuti.

Linker
28. rujan 2024 05:22