OSCAR DEL POZO Afp
DOBRO SU I PROŠLI

Atlético doznao kaznu za kaos protiv Reala i bacanje predmeta prema Courtoisu

Incidenti se smatraju ozbiljnima, ali su u tumačenju bili lokalizirani u jednom dijelu stadiona
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2024. 21:47

Atletico Madrid saznao je kaznu nakon što su njegovi navijači priredili opći kaos u derbi utakmici 8. kola Španjolske La Lige protiv Real Madrida (1:1).

Naime, susret je morao biti prekinut na 20 minuta jer su navijači domaćeg sastava bacali predmete prema Realovom vrataru Thibautu Courtoisu nakon vodstva ‘kraljeva‘ u drugom poluvremenu.

Disciplinska komisija Španjolskog nogometnog saveza je tako nakon analize izvješća suca Busquetsa Ferrere odlučila kazniti Atletico zatvaranjem južnog dijela stadiona Metropolitano (oko 5000 mjesta) za tri nadolazeće utakmice, ali i dodatnom novčanom kaznom od 45.000 eura.

Incidenti se smatraju ozbiljnima, ali su u tumačenju bili lokalizirani u jednom dijelu stadiona, stoga je kazna djelomična. Nakon presude Natjecateljskog suda, čelnici Atletica imaju mogućnost žalbe ukoliko ne budu bili zadovoljni donesenom odlukom.

Treba napomenuti kako je i prošle sezone isti dio stadiona bio zatvoren na dvije utakmice nakon što je domaća publika na rasnoj osnovi vrijeđala Nicu Williamsa.

Linker
04. listopad 2024 10:40