GABRIEL BOUYS Afp
OGLASIO SE SLAVNI TALIJAN

Ancelotti ponosan na Modrića! Spomenuo Hrvata, a onda i kontroverzni izbor: ‘Real je treći? Ne razumijem...‘

‘Imamo sve potrebno za uspjeh: povijest, tradiciju, kvalitetne igrače i atmosferu‘, poručio je Talijan
Piše: JL.Objavljeno: 18. listopad 2022. 16:12

Piše: Marko Crnjak

Dan nakon svečane ceremonije u pariškoj dvorani Theatre du Chatelet, talijanski stručnjak Carlo Ancelotti održao je press-konferenciju za medije. Glavna tema, naravno, bili su zamjetni uspjesi Real Madrida u mnogim kategorijama. Karim Benzema najbolji je igrač svijeta, a u TOP 10 još se našla trojka Kraljeva - Thibaut Courtois (7.), Vinicius Junior (8.) i kapetan Vatrenih Luka Modrić (9.).

"Ponosan sam na sve uspjehe svojih igrača. Veseli nas sve što je Karim postigao, a također bih izrazio ponos vrataru Thibautu te Luki Modriću i Viniciusu. U ovom klubu postoji sve što je potrebno za uspjeh: povijest, tradicija, kompetitivnost, kvaliteta igrača i atmosfera", istaknuo je Ancelotti veliku četvorku s najboljim individualnim plasmanom u momčadi.

Među 10 najboljih samo Manchester City ima dva igrača (De Bruyne je 3., a Haaland 10.), dok svi ostali imaju po jednog. Dakle, apsolutna je to dominacija Kraljevskog kluba, prošlosezonskog osvajača Lige prvaka i španjolske La lige, a te su trofeje podigli upravo na pogon nevjerojatnog francuskog golgetera.

"Svi smo mu čestitali, drago mi je da je tijekom govora odao priznanje i ostatku momčadi jer bez timske igre ne bi bilo svih tih trofeja. Benzema se tehnički nije mnogo promijenio, njegova kvaliteta je ista. No, promijenio se njegov stav i odnos prema timu. On je postao naš vođa", posebno je pohvalio osvajača Zlatne lopte.

Benzemina dominacija znatno je umanjila neizvjesnost dodjele, ali iznenađenja smo pronašli pod drugim rubrikama. Svi se pitaju kako je moguće da su Manchester City i Liverpool proglašeni boljim klubovima od Real Madrida, koji je na trećem mjestu. Kraljevi su osvojili prestižnije trofeje i pritom na putu do trona Europe eliminirali obje engleske momčadi. Građane u polufinalu, a Redse u finalu.

"Ne razumijem kriterije glasovanja na klupskoj razini. Mislim da ne daju realnu sliku o ekipama, jer najbolji je bio Real Madrid s titulom Lige prvaka. Iznimno poštujemo dodijeljene nagrade, ali mi smo na momčadskoj razini najveću dobili u svibnju", aludirao je Talijan da se ne slaže s listom izloženom u ponedjeljak, ali ne čini se da ga treća pozicija pretjerano frustrira.

Novinari su se dotakli i Kyliana Mbappéa, koji se ponovno spominje u kontekstu dolaska na Bernabeuu nakon mnogih glasina o nezadovoljstvu na Parku prinčeva. Ancelotti se ogradio od bilo kakvih prognoza i još jednom istaknuo prednosti svoje momčadi.

"Ne znam što donosi budućnost, ali ona je već jednim dijelom zapisana. Rekao sam to i prošle godine, imamo mlade igrače poput Viniciusa, Rodryga, Camavinge, Tchouaménija, Valverdea, Militaa... Oni su naša budućnost i to su već pokazali. Igrači se brzo mijenjaju, siguran sam da momčad neće ovako izgledati iduće godine, ali tu su momci koji su već osmislili budućnost Reala", rekao je.

Ipak ga je iznenadila jedna stvar:

"Čudi me da se u TOP 30 nisu našli još neki naši igrači, recimo Kroos, Valverde, Militao, Alaba... Netko će reći da sam pristran i u sukobu interesa, možda i jesam", zaključio je Ancelotti.

Linker
24. travanj 2024 06:27