Rodrygo

 AFP
REAL U PROBLEMIMA

Ancelotti nakon udarca sezone prozvao svoje igrače: ‘Njih dvojica promašivali su ono što ne smiju!‘

Nakon trijumfa u El Clasicu Kraljevski klub krenuo je silaznom putanjom i ispustio je prvo mjesto
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. studeni 2022. 19:40

Piše: Ivan Alaupović

Poraz od Rayo Vallecana (3:2) u 13. kolu španjolske La Lige, ujedno je i prvi prvenstveni poraz Real Madrida u ovoj sezoni. Ako ćemo pogledati još širu sliku, drugi je to prvenstveni kiks za redom nakon što su kolo prije ovoga na domaćem terenu odigrali remi (1:1) s Gironom, a on je došao samo nekoliko dana nakon što ih je Red Bull Leipzig s 3:2 porazio u petom kolu grupne faze Lige prvaka. Nakon trijumfa u El Clasicu u kojemu su razmontirali Barcelonu (3:1) činilo se da je ovo još jedna dominantna sezona Kraljevskog kluba. Stvari su sada nešto drugačije, Barcelona je na vrhu, s dva boda prednosti, a strateg madridskog kluba, Carlo Ancelotti slagat će kockice koje će vratiti njegovu igračku u borbu za titulu dok su njegovi dečki na prvenstvu u Katru.

Neposredno prije utakmice protiv Vallecana, saznali su da ih je ždrijeb osmine finala Lige prvaka spojio s Liverpoolom. Već u tako ranoj fazi natjecanja, gledatelji će svjedočiti reprizi lanjskog finala u kojemu je Vinicius Junior jednim, ali vrijednim pogotkom za minimalnih 1:0 Real Madridu osvojio 14 titulu europskog prvaka u povijesti. To je čak sedam puta više od prvog pratitelja talijanskog Milana. Možda su igrači već u glavi bili na tom susretu i razmišljali kako će ponovno savladati engleskog protivnika, ali svakako glavom nisu bili u ovom susretu, barem je na tako kritičan način njihovu partiju komentiralo nekoliko španjolskih medija. Upravo je na račun Viniciusa, Carlo Ancelotti nakon prvog debakla u prvenstvu ove sezone, imao koju riječ kritike.

image

Luka Modrić

AFP

- Vinicius i Rodrygo propustili su neke prilike koje inače zabijaju. Za njih ovo nije bila utakmica koju će pamtiti. Marcos Asensio je za razliku od ostalih jedini bio na pravoj razini - rekao je 63-godišnji trener za ESPN nakon utakmice pa nastavio.

- Ne može nam uvijek kvaliteta donositi prevagu u utakmici. Izgubili smo puno lopti na sredini terena i nismo znali kako odgovoriti na njihov pritisak... loša večer za nas - zaključio je.

Nije sretan bio niti vratar Real Madrida, Thibaut Courtois koji se kao ni Ancelotti nije sramio osuti paljbu na račun momčadi.

- Ove smo godine previše puta primali pogotkom jer nismo bili 100% u utakmici - komentirao je belgijski internacionalac koji je nakon toga napomenuo da se ovako nešto ne smije ponavljati.

- Izjednačenje protiv Girone možda je bilo lošije sreće, ali danas nije bio naš bolji dan. Rayo je igrao dobro, radi odlične rezultate ove sezone i znali smo da će biti teško, ali nisam bio na visini u prvom dijelu - zaključio je sjajni belgijski vratar.

I zaista, istina jest da je Rayo ove sezone konkurentan protivnik protiv apsolutno svih. Prije nego što li im je Real došao u goste, pobijedili su kod Seville (0:1), a remizirali su i s Atletico Madridom (1:1). Šokirali su i Barcelonu, i to u prvom kolu, na otvorenju prvenstva u utakmici bez pogodaka. Ranjena momčad Real Madrida došla im je kao naručena, da na njoj dodatno osnaže svoje samopouzdanje ove sezone dok je Realu, ono dodatno uzdrmano. Činjenica, u porazima od Raya i RB Leipziga u Ligi prvaka, te remiju protiv Girone nije bilo njihovog glavnog aduta u napadu, nedavnog osvajača nagrade Zlatne lopte, Nakon trijumfa u El Clasicu Kraljevski klub krenuo je silaznom putanjom i ispustio je prvo mjesto ljutom suparniku koji je ove sezone u sedam nastupa, pet puta tresao protivničke mreže.

Protiv Raya, zbog crvenog kartona, nije bilo niti Tonija Kroosa. Upravo su njih dvojica, uz našeg Luku Modrića, okosnica ekipe koja iskustvom i mentalitetom predvodi ovu mladu momčad. Ali treba znati živjeti i bez njih, kad ih nema na terenu, jer taj će trenutak kad tad doći. Možda je problem što kad nema Benzeme, Rodrygo igra van svoje pozicije, jer Real osim Francuza nema klasičnog napadača. Zapravo ima, Mariana Diaza, ali minutažu dobiva na kapaljku, a kad i odigra nešto sitno, nije prevaga na terenu. Pokušao je Ancelotti povremeno i s Edenom Hazardom u špici, ali otkako je došao iz Chelsea, belgijski nogometaš nije uhvatio pravu formu.

Puno je igrača koji su na širem popisu, neki su već sigurni putnici na Mundijal u Katru i Ancelotti će kao i ostali treneri strepiti u kakvom će se stanju njegovi puleni vratiti s prvenstva. Prije te stanke, očekuje ih dvoboj protiv Cadiza u četvrtak. Kiks si ne smiju dozvoliti, jer će u protivnome Barcelona imati šansu da skoči na pet bodova prednosti, a to je već situacija zbog koje bi se u uredu Florentina Pereza mogao upaliti alarm.

Linker
23. travanj 2024 04:37