Carlo Ancelotti i Luka Modrić

 DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA Daisuke Nakashima/aflo/profimedia
‘MALO JE IZGUBLJEN‘

Ancelotti ispalio provalu dana na Modrićev račun: Hvala Bogu da je Dalić već objavio sastav...

Carlo Ancelotti je prilično duhovit tip, pokazao je to i nakon posljednje Realove utakmice uoči SP-a
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. studeni 2022. 07:48

Naravno, lako je šaliti se kad sve dobro završi, a upravo je takav bio epilog dvoboja s Cadizom na Bernabeuu, kojeg je aktualni španjolski prvak dobio rezultatom 2:1.

A glavna tema šale talijanskog stručnjaka bio je veliki promašaj Luke Modrića u 79. minuti pri rezultatu 2:0, koji je nakon Viniciusovog proigravanja s pet metara iz idealne situacije promašio okvir praktički praznih vratiju.

- Modrić? Nije uračunljiv, malo je izgubljen! Rekao sam mu, hvala bogu što je već određen sastav hrvatske reprezentacije, pa neće imati problema – rekao je Ancelotti pred mikrofonom DAZN-a u izjavi za televiziju nakon susreta.

Naravno, uslijedio je smijeh, nije Ancelotti ništa zamjerio hrvatskom maestru, ali je u dobrom raspoloženju iskoristio priliku za šalu.

PROMAŠAJ LUKE MODRIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Mogao je taj potencijalni Modrićev gol značajno olakšati posao Realu i riješiti pitanje pobjednika, ovako se kraljevski klub mučio do samog kraja, a gosti su u sudačkoj nadoknadi promašili veliku priliku za izjednačenje.

Prokomentirao je Ancelotti i situacije u kojima se iz utakmice u utakmicu nalazi Vinicius Junior.

- On vrlo dobro podnosi sve to. U posljednjih par utakmica udarali su ga puno puta, i dobro se kontrolirao. Gledao sam statistiku, ovo je liga s najviše crvenih kartona, čak 55. Mnogi od njih nisu crveni kartoni. No, 55 kartona je puno, to je činjenica koja utječe na show. Sjećam se naše utakmice s Valencijom, pa isključenja Ivana Rakitića protiv Real Sociedada u srijedu, Borje Iglesiasa u derbiju... To nije kritika, nego činjenica, kao ljubitelj nogometa želim to naglasiti jer to utječe na španjolski nogomet koji je inače jako lijep – objasnio je Ancelotti.

Objasnio je i kako je protiv Cadiza mijenjao tek potkraj utakmice jer je momčad bila dobra.

- Promjena radi promjene nije moja ideja.

Kazao je kako će igrači koji ne idu na Svjetsko prvenstvo dobiti slobodno do 1. prosinca.

- Naravno da ću gledati Mundijal kod kuće. Ne vidim jasnog favorita. Moje su momčadi one u kojima su moji igrači, a njih je puno; Brazil, Urugvaj, Francuska, Hrvatska... Italija nažalost ne može osvojiti – zaključio je Carlo Ancelotti.

Linker
18. travanj 2024 14:09