Carlo Ancelotti

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
REAKCIJA NA KAZNU

Ancelotti i dalje nema mira: ‘Zna se što znači izmišljen penal! A ja nisam glup, znam i zašto je dosuđen‘

Trener Real Madrida četiri ligaške utakmice neće gledati sa svoje ‘prirodne pozicije‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. studeni 2022. 19:22

Real Madrid iduće četiri ligaške utakmice u domaćem prvenstvu igrat će bez svog predvodnika uz aut liniju. To je produkt kazne treneru Carlu Ancelottiju, koji se glasno pobunio i požalio na suce poslije ogleda s Gironom u prošlom kolu La lige. Podsjetimo, katalonski klub stigao je do boda na Bernabeuu (1:1) pogotkom s bijele točke, a talijanski stručnjak ocijenio je da su suci "izmislili kazneni udarac, zbog čega momčad sada broji dva boda manje".

Na press-konferenciji uoči šestog kola F skupine Lige prvaka, u kojem će Kraljevi odmjeriti snage s Josipom Juranovićem i ostatkom društva Celtica, Ancelotti je prokomentirao dobivenu kaznu.

"Osudili su me zbog onoga što uopće nisam rekao. Izmišljeni penal u mojoj Italiji znači da je dosuđen penal koji se nije trebao dosuditi. To nema veze s lošim namjerama ili optužbama prema sucima, nikada ih nisam omalovažavao, samo sam rekao ono što svi misle. Jednostavno, početkom sezone objašnjavali su nam da se takvi penali neće suditi. No dobro, nitko nije nepogrešiv. Brinut ću se ako izgubim te četiri utakmice. Režirao sam ih 1200, pa ako propustim četiri... Uglavnom, ponekad VAR ima veću važnost od suca. Razumijem da je to tanka linija, ali pogreška je očigledna", kazao je Talijan s porukom da kaznu i nije toliko strašno doživio, ali njegovo mišljenje o ruci Marca Asensija u kaznenom prostoru ostalo je isto.

O penalu protiv Girone je rekao i ovo:

- Za nas to nije kazneni udarac. To je problem koji još nije raščišćen. Moraju nam objasniti po kojem su pravilu dosudili penal, ali ja to razumijem, nisam glup. Već su nam objasnili da to nije penal. Ne znam hoće li me kazniti, ali i dalje noću mirno spavam. Samo da kažem da svojim izjavama nikog nisam omalovažio.

Linker
16. travanj 2024 12:32