JUAN MABROMATA Afp
ZVJEZDANA ALTERNATIVA

Ako ne uspije misija Mbappé, Real ima plan B: Svjetski prvak i ‘krvnik‘ Vatrenih na radaru Kraljeva

Florentino Pérez dobro se sjeća što mu je Francuz napravio prošle godine, sada je spreman na sve
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. rujan 2023. 12:54

Kylian Mbappé u Real Madridu. Mnogi pratitelji nogometnih radosti uvjereni su da je taj scenarij zapisan u zvijezdama. Neki od njih stavili bi ruku u vatru na iskaz da je svjetski prvak i doprvak novi Galacticos Florentina Pereza, a Mbappéovi recentni potezi u Paris Saint Germainu stoje im kao solidan argument.

Ukratko i budući da je već znano i opjevano, brzinski se prisjetimo da Mbappé ne želi produžiti vjernost aktualnom prvaku Ligue 1 i izvjesno je da će na ljeto 2024. besplatno napustiti klub. Tijekom mjesečne ljetne drame Mbappéovog "neposluha", pojavile su se informacije da zvjezdani igrač ima usmeni dogovor s Realom, što je jako razljutilo katarsku upravu s Parka prinčeva...

Zaista možemo pronaći mnogo crtica što ukazuju na Mbappéa u bijelom dresu. Između spomenutih pokazatelja stoji i činjenica da Real ovog ljeta nije tražio odgovarajuću zamjenu za Karima Benzemu. Zna li gospoda s Bernabeua nešto što javnost ne zna? Vjerojatno...

image

Kylian Mbappé

FRANCK FIFE Afp

No, Perez isto tako dobro zna da se "prevrtljivi" igrači mogu predomisliti u zadnji čas. Želi li se prisjetiti ijednog takvog slučaja, ne mora ići dalje od Mbappéa, koji ga je "prevario" prošlog ljeta. Zato su Kraljevi, prenosi španjolski portal Sport, naciljali alternativu u slučaju neočekivanog Mbappéovog manevra.

Dobro poznat Hrvatima

Ako ne uspije misija Mbappé, Real će poraditi na transferu dobro nam poznatog Juliana Alvareza. Argentinac od aktualne sezone igra uz pratnju Matea Kovačića i Joška Gvardiola u Manchester Cityju, no Hrvatima je nažalost dobro poznat s kraja prošle godine.

Upravo je Alvarez dvaput zatresao mrežu Dominika Livakovića u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, a kumovao je i prvom pogotku izborivši onaj famozni kazneni udarac kojeg je realizirao Lionel Messi.

image

Julian Alvarez i Erling Haaland

News Images Ltd/alamy/alamy/profimedia

City ga je prepoznao znatno ranije, početkom 2022., te doveo iz River Platea za 21,4 milijuna eura i ostavio na posudbi do kraja sezone. Alvarez se u aktualnoj premierligaškoj utrci odlično snalazi na svim napadačkim pozicijama, pa čak i na mjestu ozlijeđenog ofenzivno orijentiranog majstora Kevina de Bruynea.

S 23 godine i u naponu snage te s prostorom za dodatni napredak, Alvarez je sigurno jedan od najatraktivnijih mladića nogometnog svijeta, no Real će morati izvući najbolje pregovaračke snage u slučaju da se okrenu svom planu B. Argentinac je pod ugovorom sa Cityjem do ljeta 2028. godine. Teško je vjerovati da će ga se Pep Guardiola olako odreći, a čak i ako to učini, cijena će biti "paprena"...

Linker
01. svibanj 2024 11:17