Ante Budimir

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstoc/shutterstock Editorial/profimedia
SJAJNA UTAKMICA

Španjolci oduševljeni Budimirom: ‘Odradio je spektakularan posao, Barcelona ga nije mogla zaustaviti‘

Osasuna je s uvjerljivih 4:2 bila bolja od Barcelone, a Budimir je u pobjedu ugradio dva gola
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2024. 07:57

Napadač jedne ere. Tako je španjolski internetski portal Diario De Navarra nazvao Antu Budimira nakon što je hrvatski napadač postigao dva gola i bio jedan od najboljih igrača Osasune u visokoj pobjedi nad Barcelonom (4:2).

Diario De Navarra ističe kako je Budimir sada došao do 47 golova u La Ligi za Osasunu te se tako odvojio od Jana Urbana na drugom mjestu klupske liste najboljih ligaških strijelaca. Ispred njega je još samo Sabino Andonegui s 57 golova u La Ligi. Andonegui je svoje golove postigao između 1953. i 1963. godine.

Cubarsi i Sergi Dominguez nisu mogli zaustaviti Budimira, za vrijeme cijele utakmice bio je opasnost po gol, a prvi pogodak na utakmici bio je njegova specijalnost - napao je prostor nakon akcije svojih suigrača i dočekao odličnu loptu Bryana Zaragoze te je glavom pospremio u mrežu. Kada je kasnije realizirao jedanaesterac kojeg je sam izborio, to je odlučilo pobjednika utakmice‘, piše Diario De Navarra.

Vodeći španjolski mediji u svojim se analizama više bave Barcelonom, odnosno odlukom Hansija Flicka da protiv Osasune na travnjak pošalje prilično mladu momčad. ‘Osasuna je pojela djecu‘ tako piše As koji je ipak dao nešto prostora i pobjedničkoj momčadi pa je tako ocijenila i Budimira s maksimalna tri ‘asa‘. ‘Hrvatski napadač je odradio spektakularan posao i postigao dva gola‘, piše u opisnoj ocjeni Asa.

image

Ante Budimir protiv Barcelone

SOFASCORE Sofascore

Budimir je dobio i maksimalne tri zvjezdice od Marce, a istu je ocjenu dobio i od Mundo Deportiva. Sofascore je njegovu izvedbu ocijenila s visokih 8,4 te je po njima bio najbolji igrač utakmice.

BUDIMIR NAKON UTAKMICE

"Sjajna utakmica cijele momčadi. Odigrali smo odlično s loptom u nogama, bili smo vertikalni i konkretni. Iskoristili smo svaku priliku da nanesemo štetu lideru La Lige i momčadi koja je primila najmanje golova u prvenstvu. Uživali smo u golovima i pobjedi. Lakše je na El Sadaru, na ovom stadionu s ovakvim navijačima. Uživamo igrati u ovoj atmosferi, navijači nam olakšavaju put do pobjede", rekao je Budimir.

Linker
29. rujan 2024 09:31