Marin Vajdić
DRAGO IM JE, ALI...

Priča iz Beograda: 'Žao nam je Prosinečkog, ovu Zvezdu ne može spasiti ni Sveti Sava'

Zvezdina momčad je, što bismo mi Crnogorci rekli, "mrka kapa". Ne vidim niti jednog dobrog igrača. Vjerojatno je i financijska situacija loša - rekao je Dejan Savičević
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. prosinac 2010. 20:52

Pokraj Zvezdinog stadiona Marakana ima dosta kafića i kavana. Jedan od njih zove se Mala Avala. Srbi bi za tu destinaciju kazali “prava kafančina”. Tu se znaju skupljati najžešći navijači Delije, popiti koju ljutu prije i poslije utakmice. Međutim, u satima koji su prethodili predstavljanju Prosinečkog za novog trenera Zvezde , u Maloj Avali nije bilo previše gostiju. Kad nema utakmice, onda i nema Delija.

- Ja sam Delija. Sve bih dao za Crvenu zvezdu. I baš mi je drago što je Prosinečki naš novi trener. Dosta je ove tuge i jada. Vidite li na što mi sličimo? - kazao je Goran koji se predstavio kao navijač Zvezde.

U podnožju Marakane sve mi je brzo postalo jasno. Iako je dolazak Velikog Žutog senzacija prvog reda, navijačke misli nisu samo fokusirane na njega, pa se zbog toga praktički i ne govori o činjenici da je Hrvat, niti to bilo tko spominje.

- Je li ti, zagrebački novinaru, znaš kakvu mi lošu momčad imamo? Ništa to ne valja. Ako nas netko može spasiti, onda je to Prosinečki - kazao je Nemanja, nešto stariji navijač.

A da je to cijela istina Crvene zvezde, potvrdit će i Dejan Savićević:

- Nije ni Prosinečki svemoguć. Zvezdina momčad je, što bismo mi Crnogorci rekli, “mrka kapa”. Ne vidim niti jednog dobrog igrača. Vjerojatno je i financijska situacija loša, moraju se prodavati najbolji igrači.

Svi s kojima smo jučer pričali u Beogradu kažu da Prosinečki dolazi u najnezgodnijem trenutku za Zvezdu, kad je klub u dubokoj krizi kojoj se ne nazire kraj, kad nema trofeja, nema dobrih nogometaša, nema novca...

- Jedva su skucali ovih 100 tisuća eura koje su mu obećali platiti po sezoni. Jadni Prosinečki, i ne zna u što se uvalio. Tu niti Sveti Sava ne može pomoći! - rekao je jedan od rijetkih navijačkih glasova koji je odisao skepticizmom.

Ako u obzir ne uzmem recepcionarku, plavušu koja me je u hotelu dočekala riječima:

- Došli ste radi Prosinečkog? Zvezda će nam propasti. Ima li još koji bivši igrač koji će biti trener na Marakani?

No dobro, nisam bio siguran da se ta zgodna djevojka razumije u nogomet. Glavno da je Veliki Žuti jučer dobio Zvezdinu trenirku na kojoj su otisnuti njegovi inicijali.

Linker
30. rujan 2024 10:25