AFP
DVA ŽUTA U SEKUNDI

Presedan u nogometu: Turski sudac u središtu kontroverze zbog ludog isključenja

Sjevernoirski nogometni reprezentativac Chris Baird isključen je u ponedjeljak navečer u eurokvalifikacijskoj utakmici protiv Mađarske u Belfastu nakon dobivena dva žuta kartona u razmaku od jedne sekunde.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 08. rujan 2015. 18:15

Branič Derby Countyja je u 81. minuti napravio grubi prekršaj na mađarskom igraču koji je krenuo u kontranapad, ali je turski sudac Cüneyt Çakir pustio prednost i akcija je nastavljena.

U nastavku akcije Baird je opet oštro startao, ali na drugog igrača, a zatim mu je Çakir ekspresno ispalio dva žuta kartona. Situacije kada sudac dodijeli žuti zbog prekršaja, pa onda odmah drugi zbog prigovora su viđane često, ali ne i ovakve.

Baird je očekivao žuti karton, ali kada je vidio da mu je sudac pokazao dva, ostao je zapanjen. I nije bio jedini. Sučeva odluka nije bila jasna niti sjevernoirskom izborniku Michaelu O'Neillu.

"Ovo je prvi put u karijeri da sam vidio tako nešto. Nikad nisam vidio da je neki igrač kartoniran dva puta za jedan incident, to mi je novost. Ponavljam bizarna situacija koju prije nisam vidio", objasnio je O'Neill koji tvrdi da je isključenje nepošteno jer Baird nikad ne bi napravio drugi faul da je znao da će mu sudac dodijeliti žuti karton za prvi prekršaj.

Inače, utakmica je završila podjelom bodova 1:1 a domaćine je poraza spasio gol Laffertyja u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Linker
22. rujan 2024 09:47