Foto: Marko Todorov / CROPIX
VELIKI DERBI

PREPUNA KUTIJI ŠIBICA 'EKSPLODIRALA' ZBOG PRLJAVOG POTEZA Hrvatski reprezentativac razjario navijače Futsal Dinama potezom koji nema veze sa sportom

Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 21. studeni 2016. 13:50

FUTSAL DINAMO - SPLIT TOMMY 2:3

STRIJELCI: 0:1 - Rodriguez (7), 1:1 - Grbeša (8), 1:2 - Rodriguez (22), 1:3 - Babić (28), 2:3 - Kanjuh (36).

ZAGREB SD Trešnjevka. Gledatelja 1.400. Suci: Krešimir Grgurević 6, Tomislav Katinić 6 (oba Slavonski Brod). Treći sudac: Malbašić. Delegat: Župan.

FUTSAL DINAMO: Škorić - Đulvat, Ziberi, Horvat, Penava - Bešlić -, Maloešvac -, Reed, Matošević, Gagulić -, Grbeša, Kanjuh, Herceg

Trener: Mićo Martić 6.

SPLIT TOMMY: Luketin 7 - Grcić 6,5, Babić 7, Rodriguez 7,5, Perišić 6,5 - Jukić -, Jakovljević 6,5, Crnjac -, Pavić 6,5, Suton 6,5, Taći 6, Kosor -.

Trener: Victor Acosta Garcia.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Futsal Dinamo i Split Tommy u prepunoj Kutiji šibica. Nošeni sjajnim navijanjem domaći malonogometaši pokušali su se nametnuti o prve minute, međutim, gosti su prvi došli u vodstvo. Podloga u dvorani je rukometna i vrlo skliska, to je prouzročilo pogrešku Penave.

Rodriguez je pokon iskoristio i izašao pred Škorića kojeg je zaobišao i pogodio za vodstvo. Ono nije dugo trajalo, sjajno su domaći izigrali goste na slobodnom udarcu, Grbeša je imao lagan posao i pogodio je praznu mrežu. U 20. minuti Đulvat je isključen zbog preoštrog starta s leđa. Na isteku kazne Rodriguez je iskoristio igrača više, a kada je Babić na dodavanje Luketina povisio na 3:1 izgledalo je kako je utakmica riješena.

Međutim, Kanjuh je bombo iz slobodnjaka uveo utakmicu u neizvjesnu, a na kraju i nervoznu utakmicu koju je obilježio nesporski potez reprezentativnog vratara Ive Jukića. On je, naime, pri izvođenju auta dvije sekunde prije kraja omeo Horvata postavivši mu nogu i lopta se samo lagano otkotrljala u teren. Malo se zagužvalo na kraju, ali sve se brzo smirilo.

Poslije utakmice u službeni zapisnik predstavnik Futsal Dinama Ivan Višnić dao je primjedbe na sudačke odluke i to u situaciji prilikom udarca lopte u gredu u 37. minuti, kada je po mišljenju domaćina bio gol. Također je imao primjedbu na događaj koji se dogodio dvije sekunde prije kraja, kada je rezervni vratar gostiju Ivo Jukić sapleo igrača domaće momčadi pri izvođenju auta, te je bio onemogućen izvesti zadnju akciju i možda postići izjednačujući pogodak.

Delegat utakmice je u svom izvješću između ostalog napisao:

- Ponašanje oko 1000 gledatelja većinom korektno, osim situacije kada je došlo do polijevanja pićem drugog suca, te na kraju susreta kada se prilikom izlaska gostujućih igrača skandiralo “ubi tovara”, kao i pokušaja fizičkog obračuna. Također je došlo do zalijevanja igrača Splita napicima.

"Namjera nije bila završiti utakmicu na onakav način, nego dobiti 'profesionalni' žuti karton i dati vremena našoj obrani da se konsolidira. Iskrene isprike Futsal Dinamu na ovome potezu, ali namjera sigurno nije bila da utakmica završi kako je završila", izjavio je Jukić za Futsal magazin.

Linker
07. listopad 2024 13:24