Joel Matip

 JANE STOKES/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jane Stokes/prosports/shutterstock Editorial/profimedia
BEZ OPROŠTAJA

Zvijezda Liverpoola sve iznenadila, naprasno je otišao u mirovinu bez da je ikome išta rekao

Na Anfieldu je proveo osam godina, a veći dio posljednje sezone bio je izvan terena
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2024. 09:58

Prema pisanju Ruhr Nachrichtena, zvijezda Liverpoola Joel Matip odlučio je okončati igračku karijeru. Podsjetimo, kamerunskom je stoperu krajem prošle sezone istekao ugovor s Liverpoolom, a očekivalo se kako je u potrazi za novim klubom.

Na Anfieldu je proveo osam godina, a veći dio posljednje sezone bio je izvan terena zbog teške ozljede ligamenata koljena. Nakon toga ga se povezivalo s brojnim klubovima, uključujući i potencijalni povratak u Premier ligu, no čini se kako od svega neće biti ništa.

Javnost je o tome saznala u potpunosti slučajno i bez službene ili formalne najave. Sve je započelo prije nekoliko dana kad je njemački velikan HSV pokušao stupiti u kontakt s njime, da bi Matip obavijestio sportskog direktora kako on zapravo više ne igra nogomet i kako je trenutno posvećen poslu pomoćnog trenera ekipe 13-godišnjaka.

Matip je karijeru započeo u Schalkeu iz kojeg je 2016. bez odštete otišao na Anfield. Za Liverpool je skupio 201 nastup te je osvojio sve što se može osvojiti. Svijet nogometa tako je za sada ostao uskraćen za službeni oproštaj samozatajnog njemačkog Kamerunca, no s obzirom na to da je priča postala viralna, možda do njega ipak i dođe.

Linker
12. listopad 2024 12:37