VINNY ORLANDO Dppi Via Afp
SVE ZA MOMČAD

Zvijezda Cityja nakon osvajanja titule izdvojila Kovačića i njegov potez: ‘Kakav sjajan tip!‘

Izostavljanje Kovačića iz prvog sastava nakon što je bio standardan je iznenadila mnoge
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2024. 20:52

Manchester City Pepa Guardiole u posljednjem je kolu svladala West Ham na Etihadu s 3:1. Dva gola postigao je Phil Foden, a jedan je dodao Rodri. Za Čekićare je prekrasan pogodak škaricama postigao Mohammed Kudus.

Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Građane, dok je Mateo Kovačić ušao u 90. minuti. Izostavljanje Kovačića iz prvog sastava nakon što je bio standardan u drugom dijelu sezone je iznenadila mnoge. Kovačić se zbog toga nije naljutilo čime je zaradio pohvale svog suigrača Jacka Grealisha.

- Jako sam ponosan na sve svoje suigrače. Posebno se tu ističe Kovačić. Igrao je svaku minutu posljednjih nekoliko tjedana i danas je izostavljen iz prvog sastava, ali nije radio probleme. Mirno je to prihvatio jer je to najbolje za ekipu. Jednostavno je odličan tip - rekao je Grealish za Sky Sports.

Svoje oduševljenje četvrtom titulu u nizu nije krio ni Guardiola koji se strelovito penje na listi najboljih trenera u povijesti Premier lige.

- Ovo je nevjerojatno. Osvojiti četiri naslova u nizu u najjačoj ligi svijeta mogu samo najveće ekipe. Nemam što više za reći, oduševljen sam svojim dečkima. Od prvog do zadnjeg su zaslužni za ovaj uspjeh. Nevjerojatno - zaključio je Španjolac.

Linker
20. svibanj 2024 10:34