Erling Haaland

 LINDSEY PARNABY Afp
MARIO I ON SE VOLE

Zašto je tako dobar? Guardiola uoči derbija otkrio istinu o Haalandu, iza svega stoji čovjek iz sjene

‘Erling je tražio da se tog čovjeka dovede u Norvešku, zahvaljujući njemu igra svaki susret.‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. listopad 2022. 14:52

Zvijezda Manchester Cityja Erling Haaland fantastično je otvorio sezonu - u 10 utakmica zabio je 14 golova. Pep Guardiola u intervju za norvešku televiziju TV2 rekao je da je najveći razlog takvom učinku mladog napadača činjenica da je napokon - zdrav.

"Uvijek sam govorio da su najvažniji ljudi u nogometnom klubu fizioterapeuti. Erling je imao dosta problema u Dortmundu. Bio je ozlijeđen veći dio godine, a i kod nas je stigao s problemom", kazao je Guardiola hvaleći na sav glas medicinsko osoblje Manchester Cityja.

Odnedavno o Haalandu svakodnevno brigu vodi Cityjev fizioterapeut Mario Pafundi, koji je također postao dio stožera norveške reprezentacije, kako bi mogao uvijek biti uz napadača i kada je izvan kluba.

image

Mario Pafundi, fizioterapeut norveške reprezentacije

NTB SCANPIX/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Ntb Scanpix/Alamy/Alamy/Profimedia

"Radio je s Mariom i drugima. Zahvaljujući njima može igrati svaki susret. Prošle sezone to nije bilo moguće. Klub zarađuje puno novca od toga što ima te igrače na raspolaganju, ali treba jako voditi brigu o njihovom zdravlju. Mario i Erling vole se, Erling je tražio da ga dovede u Norvešku", dodaje menadžer Cityja.

Pafundi uz Haalanda pomaže i ostalim reprezentativcima u norveškoj reprezentaciji, a bio je dio stožera Norveške u susretima protiv Slovenije i Srbije.

Manchester City sutra igra derbi s najvećim rivalom Manchester Unitedom. Haaland je očito zdrav i spreman.

Linker
23. travanj 2024 09:30