NIGEL KEENE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Nigel Keene/dppi/Shutterstock Editorial/Profimedia
ALL STAR U PREMIER LIGI?

Vlasnik Chelseaja iznio revolucionarni prijedlog, Klopp ga ismijao: Želi li dovesti i Harlem Globetrotterse?‘

Predsjednik Chelseaja, Todd Boehly na konferenciji SALT u New Yorku iznio je niz prijedloga vezanih uz englesku Premier ligu
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 09:10

Piše: Ivan Alaupović

Jedan od onih koji je najglasnije odjeknuo tiče se ‘‘All Star‘‘ utakmice svih zvijezda Sjever protiv Juga koja bi donijela dodatnu zaradu u Engleski nogomet.

Za 48-godišnjeg poduzetnika koji je u svibnju predvodio konzorcij za preuzimanje Chelsea, smatra da bi Premier liga mogla mnogo naučiti od američkog sporta u stvaranju većeg prihoda, "Bejzbolska All Star utakmica u Los Angelesu ove je godine zaradila 200 milijuna dolara. Stoga razmišljam da bismo mogli odigrati All-Star utakmicu Sjever protiv Juga ovdje u Premier ligi."

Američki sportovi kao što su NFL i NBA domaćini su godišnje All-Star utakmice u kojoj brojni najbolji igrači iz cijele lige sudjeluju u natjecanju revijalnog tona. U njegovoj ideji o All star utakmici vjerojatno bismo vidjeli da se najbolji i najistaknutiji igrači sučeljavaju iz momčadi sa sjevera Engleske - poput Liverpoola i oba kluba iz Manchestera - s većinom londonskih klubova s juga.

Također je pozvao da se održi turnir četiriju momčadi s dna tablice koje će međusobno igrati i tako odlučiti tko ispada na kraju sezone, umjesto ravnog ispadanja za tri momčadi, kako je to sada.

Nakon što je njegov Liverpool pobijedio protiv Ajaxa (2:1) na Anfieldu u utorak navečer, Klopp je zamoljen da iznese svoje mišljenje o Boehlyjevoj ideji.

"Što da kažem? Želi li dovesti i Harlem Globetrotterse i pustiti ih da igraju protiv nogometnog tima?", cinično je komentirao Klopp pa nastavio, "Nisam siguran da previše ljudi to želi vidjeti. Zamislite vidjeti igrači oba Manchestera, igrači Liverpoola i igrači Evertona svi zajedno u jednom timu. Nije to reprezentacija... Baš zanimljiva igra... i svi momci iz Londona zajedno. Arsenal i Tottenham... je li to stvarno rekao?

Svoj stav završio je izjavom, "Zaboravlja da u velikom sportu u Americi ti igrači imaju četveromjesečne pauze pa su sasvim sretni da se u tim pauzama malo bave sportom. U nogometu je potpuno drugačije."

U kratkom periodu koji je do sada proveo u Engleskoj, Boehly je već nekoliko puta uzdrmao nogometnu javnost. Izvješća The Athletica tvrde kako su Boehly i suvlasnik Behdad Eghbali sastavili formaciju ‘4-4-3‘ koristeći 11 vanjskih igrača, što su iz kluba kasnije negirali.

Linker
22. rujan 2024 09:28