Mikel Arteta

 BEN STANSALL Afp
UPALI U KRIZU

‘Vječnim gubitnicima‘ sezona se već raspada, igrači idu u Dubai, legenda zavapila: ‘Trebamo killera!‘

Momčad Mikela Artete ne zna za pobjedu četiri utakmice, pada u Premier ligi, a ispala je iz FA kupa
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 09. siječanj 2024. 13:49

Nastavlja se kriza i pad Arsenala. Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza (West Ham i Fulham) koja su Topnike s premierligaškog prijestolja bacila na četvrto mjesto, izabranici menadžera Mikela Artete poraženi su na svom travnjaku u derbiju 3. kola FA kupa od Liverpoola (0:2), što im je bila četvrta utakmica u nizu bez pobjede.

Naravno da poraz od momčadi Liverpoolova ranga nije neko golemo iznenađenje, no s obzirom na to da su Redsi u nedjelju u britanskoj prijestolnici nastupili bez svoja dva nominalno ključna igrača, Salaha i Van Dijka, nije mali broj onih koji su očekivali da će londonski sastav iskoristiti navedene okolnosti. No, umjesto toga autogol Kiwiora u 80. minuti i pogodak Luisa Diaza u sudačkoj nadoknadi trasirali su prolaz Liverpoolu u šesnaestinu finala FA kupa.

image
BEN STANSALL Afp

I dok na Anfield Roadu i dalje mogu sanjati da će u ovoj sezoni osvojiti četiri trofeja, Topnici su pali u svojevrsnu crnu rupu, no kriza Arsenala kao da se očekivala, baš kao i gotovo svaki put kada se stekne dojam da naslov prvaka može napokon ponovno stići na Emirates, i malo koga je od analitičara na Otoku iznenadila. Legendarni bivši napadač Arsenala Ian Wright je nakon poraza od Liverpoola poslao jasnu poruku “trebamo killera”. Wright, kao i navijači Arsenala, smatra da je Topnicima potreban vrhunski centarfor kojem ne treba pet prigoda da bi postigao pogodak ako se želi da sezona potpuno ne propadne i puno prije svibnja.

Pripreme u Dubaiju

Menadžer Arsenala Mikel Arteta bez ikakve sumnje je jedan od većih ‘ego tripova’ u elitnom razredu engleskog nogometa, no dovoljno je Španjolac lukav da ne kontrira Wrightu, ali zato s novinarima gotovo svaki put nakon poraza mora ući u svojevrsne rasprave u kojima se najbolje vidi spomenuti ego. Artetu je na prvi pogled prilično iznerviralo pitanje novinara nakon utakmice s Liverpoolom “zašto niste postigli pogodak, a imali ste 18 udaraca na vrata suparnika”...

- Nismo postigli pogodak jer lopta nije ušla u mrežu Liverpoola. S obzirom na to da smo uputili 18 udarca na vrata suparnika, za očekivati je možda da ćemo u sljedećoj utakmici imati 35 udarca na gol. To bi ipak trebalo biti dovoljno da postignemo barem jedan gol. Navijači traže da kupimo centarfora, ali navijači bi trebali, kao i do sada, biti podrška ovoj momčadi, koja jednostavno nije zaslužila kritike. Znamo da smo u teškom razdoblju, ali sada nam nisu potrebne kritike, već zajedništvo, a nadam se da ozljeda Gabriela Jesusa nije teže prirode - istaknuo je menadžer Arsenala.

Koliko je sladak život nogometaša u engleskoj Premier ligi potvrđuje i spoznaja da će zvijezde Arsenala, nakon što su u posljednji sedam utakmica dobile jednu, dvotjednu pauzu iskoristiti za pripreme u Dubaiju. No, nakon Dubaija samo će se tražiti pobjede, jer će u suprotnom Arsenal i nakon ove sezone, od koje se mnogo očekivalo, ostati “vječni gubitnik”...

Arsenalove četiri utakmice u nizu bez pobjede

Arsenal - Liverpool 0:2 (fa)

Fulham - Arsenal 2:1 (p)

Arsenal - West Ham 0:2 (p)

Liverpool - Arsenal 1:1 (p)

Linker
27. travanj 2024 09:58