DARREN STAPLES Afp
ŠTO JE OVO BILO?

VIDEO Skandalozna odluka izazvala bijes! Kovačić i Haaland ‘opkolili‘ suca, Etihad ostao u teškoj nevjerici

Engleski savez morat će mnogo toga objasniti u narednim danima, nije im to strano ove sezone
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. prosinac 2023. 19:54

Manchester City ima mnogo razloga za frustracije nakon 3:3 remija u derbiju s Tottenhamom na Etihadu. Ne samo zato što su prosuli pobjedu u 90. minuti, kada je Kulusevski matirao Edersona, već i zbog neshvatljive odluke glavnog suca Simona Hoopera u nadoknadi vremena.

Opkolili su Građani djelitelja pravde u četvrtoj minuti dodatka. Nastala je velika gužva, Mateo Kovačić (ušao u 87.) i nebesko-plavi nisu mogli vjerovati što se događa, nema tko nije podigao ton na Hoopera. I to sa, čini se, opravdanim razlogom.

image
DARREN STAPLES Afp

Naime, City je krenuo u obećavajuću kontru za 4:3, Rodri je proigrao Haalanda na sredini terena, a Norvežanin je ušao u duel s Emersonom Royalom. Branič Spursa ga je zahvatio zakašnjelim klizećim startom, no Haaland je uspio održati ravnotežu i nastaviti akciju. Sudac je u tom trenutku ispružio ruku, signalizirajući da pušta prednost Cityju unatoč prekršaju. Haaland je zatim odigrao na Jacka Grealisha, koji je bio brži od kompletne defenzivne linije Spursa i krenuo u jedan na jedan situaciju s vratarom Vicariom, kojeg je savladao u 81. minuti pogotkom za 3:2.

No, tko zna zašto, Hooper se u tom trenutku oglasio i prekinuo akciju Cityja, te vratio loptu kod sredine terena, gdje je Royal prethodno faulirao Haalanda. Kovačić, Haaland i Ruben Dias odmah su krenuli širiti ruke, Guardiola je također reagirao frustrirano kod aut linije, tribine su reagirale hukovima, no stvar se više nije dala popraviti.

SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

image
DARREN STAPLES Afp

Nakon utakmice, kamere su držale fokus na Haalandu, kojeg smo mogli vidjeti u izdanju u kakvom ga se rijetko viđa. Bio je vidno iznerviran, smrtno ozbiljnog izraza lica, nešto je govorio "sebi u bradu", a po ulasku u svlačionicu vikao je na nekoga tko nije bio u kadru, vjerojatno na četvrtog suca.

Hooper i FA imat će mnogo toga za objasniti u narednim danima, što im ove sezone nikako nije strano kad su sudačke odluke u pitanju...

Linker
13. svibanj 2024 16:38