JOHN WALTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA John Walton/Pa Images/Profimedia
OTVORIO DUŠU

VIDEO Potresna ispovijest bivšeg engleskog reprezentativca: ‘Stajao sam na krovu i razmišljao o samoubojstvu‘

‘Bilo je to najstrašnije iskustvo koje sam doživio u životu...‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. srpanj 2022. 18:28

Bivši vratar Liverpoola i engleske reprezentacije Chris Kirkland je u intervju za The Times otkrio kako je bio blizu samoubojstva dok se borio s desetljećima dugom ovisnošću o lijekovima protiv bolova. Njegova je ovisnost uzrokovala halucinacije, hiperventilaciju i dodatno produbljivala tjeskobu.

‘‘Bilo je to za vrijeme Buryjevih ljetnih priprema u Portugalu 2016. Stajao sam na vrhu krova i razmišljao o samoubojstvu. Htio sam skočiti ali sam osjetio kako me moja supruga Leeona i kći Lucy vuku natrag‘‘, otvorio je svoju dušu za The Times.

Mjesec dana nakon tog incidenta odlučio je da mu je potreban prostor izvan igre, te od tada više nikada nije odigrao profesionalnu utakmicu. Njegovi su se problemi nastavili do veljače ove godine, kada je 41-godišnjak rekao da je preko interneta iz Indije naručio neke lijekove protiv bolova, bez da je znao što je u njima. Dvije minute nakon što ih je uzeo, uhvatila ga je jeza: ‘Bilo je to najstrašnije iskustvo koje sam doživio u životu. Bio sam teško bolestan, legao sam u krevet i sljedećeg sam jutra otišao do auta i sve ih bacio u odvod. Rekao sam si, moraš sići s ovih ili ćeš se ubiti.‘‘

Linker
23. travanj 2024 19:26