Mauricio Pochettino

 HENRY NICHOLLS Afp
BLAMAŽA U LONDONU

VIDEO: Nevjerojatan gaf trenera Chelseaja, nema pojma gdje su mu vlastiti igrači: ‘Tko, tko su oni?‘

Mauricio Pochettino u nevjerici se obratio klupskom glasnogovorniku i zbunjeno tražio odgovor
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 12:00

Trener Chelseaja Mauricio Pochettino ostao je osupnut na press-konferenciji nakon što su ga novinari zatekli jednim sasvim uobičajenim pitanjem. Nakon pobjede Bluesa nad Luton Townom 3:0 u petak navečer, argentinski izbornik nije znao odgovoriti na pitanje o Malangu Sarru i Jamieju Cummingu.

- Neću postavljati pitanja o Lukakuu - počeo je novinar na Stamford Bridgeu. - Samo želim pitati što je s dvojicom igrača koji su ‘nestali‘. Malang Sarr, koji je prošle sezone bio na posudbi...

Britanski je kolega potom morao ponoviti Sarrovo ime nakon što je Pochettino začuđeno reagirao:

- Tko?!

image

Mauricio Pochettino

HENRY NICHOLLS Afp

Menadžer Chelseaja zabezeknuto se obratio klupskom glasnogovorniku. Nakon što je glasnogovornik ponovio ime bivšeg U-21 reprezentativca Francuske, novinar je nastavio:

- Malang Sarr, a i što se dogodilo s Jamiejem Cummingom, koji je igrao prvu utakmicu protiv Wrexhama?

Pochettino je odgovorio:

- Ne znam što bih vam mogao reći. Ne znam jer ste me iznenadili. To je kao da ste me udarili, a ja sam ošamućen... Jer pričali smo o Lutonu.

Nepotrebno je naglasiti da je video zapalio društvene mreže jer svima je odmah bilo jasno kako Pochettino uistinu nije bio svjestan tko su Sarr i Cumming.

image

Malang Sarr

GLYN KIRK Afp

Gdje se nalazi Malang Sarr?

24-godišnji Sarr pridružio se Chelseaju iz Nice u kolovozu 2020., potpisavši petogodišnji ugovor s klubom iz zapadnog Londona. Odmah nakon toga posuđen je Portu za sezonu 2020/21. Sarr se u međuvremenu vratio u Chelsea na godinu dana, ali je potom sezonu 2022/2023. proveo u Monacu koji je razmatrao opciju otkupa. Međutim, Francuz se nije uspio nametnuti te se potom ovoga ljeta vratio na Stamford Bridge.

Malanga Sarra, koji je upisao ukupno 21 nastup za Bluese tijekom sezone 2021/22., Pochettino nije koristio niti u predsezoni niti u početku tekuće sezone. Sudeći prema odgovoru argentinskog stručnjaka, može se pretpostaviti da je centralni branič sada višak u klubu.

image

Jamie Cumming

BEN STANSALL Afp

Gdje je Jamie Cumming?

Cumminga, 23-godišnjeg vratara, Pochettino je zapravo i koristio u prošlomjesečnoj pobjedi od 5:0 nad Wrexhamom na pripremama u SAD-u. Bivši engleski reprezentativac U-19 zadržao je ‘clean sheet‘ tijekom svojih 76 minuta na terenu, prije nego što ga je zamijenio Lucas Bergstrom.

Vratar rođen u Winchesteru već je bio na posudbama u Stevenageu, Gillinghamu i Milton Keynesu posljednjih godina.

Linker
25. travanj 2024 15:21