DARREN STAPLES Afp
‘JAKO GA VOLIMO‘

VIDEO Gvardiol oduševio čitavu Englesku, a sada je dobio i svoju pjesmu: Evo što su smislili navijači Cityja

Mladi Hrvat je požrtvovnošću, skromnošću, poniznošću i borbenošću osvojio srca Cityjevih navijača
Piše: SNObjavljeno: 15. svibanj 2024. 13:30

Joško Gvardiol bez sumnje je trenutačno najveći hit engleskog Premiershipa. Sjajnim predstavama u samom finišu sezone hrvatski se reprezentativac zavukao pod kožu suigrača, trenera, ali i onih zbog kojih se nogomet i igra - navijača.

Mladi Hrvat je požrtvovnošću, skromnošću, poniznošću i borbenošću osvojio srca Cityjevih navijača, koji su mu zbog svega navedenog i posvetili "pjesmicu".

"Joško Gvardiol, on je Hrvat, igra za City, jako ga volimo...", stihovi su pjesme posvećene našem sjajnom reprezentativcu.

Gvardiol je, podsjetimo, zabio četiri pogotka u šest posljednjih ligaških utakmica u dresu Manchester Cityja, iako mu je naravno obrana primaran zadatak, kojeg također odrađuje savršeno. To najbolje pokazuje podatak da su u tih šest utakmica Građani primili samo dva pogotka (Luton, Wolves), i to u trenucima kada je pitanje pobjednika već bilo odlučeno.

image
PAUL TERRY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Hvalospjevi na njegov račun stižu sa svih strana, a nisu izostali niti nakon povijesne pobjede na Tottenham Hotspur stadion. Premda je Erling Haaland službeno proglašen najboljim igračem utakmica, pojedini engleski mediji tvrde da je upravo Gvardiol bio najbolji igrač na terenu, a da je Norvežanin ponio tu titulu isključivo zbog pogodaka u mreži protivnika.

Spomenimo također da će Gvardiol i Mateo Kovačić u slučaju osvajanja naslova prvaka postati drugi i treći Hrvat s titulom u Premiershipu, nakon Dejana Lovrena koji je u dresu Liverpoola "pokorio" Otok u sezoni 2019./20.

image
CONOR MOLLOY/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Linker
15. svibanj 2024 13:37