Slavlje Tielemansa i suigrača prije nego je gol poništen

 OLI SCARFF/Afp
UZALUD SU SLAVILI

VIDEO Gromovit udarac pa muk: Je li ovo najljepši gol ikad koji je poništio VAR?

"To što smo vidjeli nije slučajno. Tielemans je već zabijao na ovakav način", rekao je Michael Owen
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 26. travanj 2023. 08:35

U utorak navečer 36.666 gledatelja natiskalo se na tribine Elland Roada. Domaći Leeds i Leicester City vodili su 90 minuta bespoštedne borbe za goli život. Pobjeda je rivalima značila iskorak iz zone ispadanja Premierlige. Naposljetku, pobjednika nije bilo. Završilo je 1:1. No dramatičnih scena nije nedostajalo...

Već u 7. minuti utakmice gledatelji su svjedočili spektakularnom pogotku belgijskog reprezentativca Yourija Tielemansa. On je gužvu u domaćem šesnaestercu zaključio gromovitim udarcem pod gredu Leedsovih vratiju. Međutim, njegov pogodak neće biti uvršten u konkurenciju za - gol mjeseca. Uključio se VAR i na svekoliku radost domaćih navijača poništio vodstvo "lisica".

Tielemansov poništeni gol pogledajte ovdje.

Tehnologija je omogućila arbitrima u VAR sobi da otkriju zaleđe, koje je prethodilo pogotku. Naime, igrač Leicestera s brojem 42 (Boubakary Soumare) bio je u nedopuštenoj poziciji i uskratio Tielemansu efektan pogodak, a svojoj momčadi kapitalnu prednost u dvoboju s Leedsom.

Štoviše, Leeds je ubrzo poveo, golom Sinisterre u 20. minuti. Leicester se važnog boda dočepao u 80. minuti. Zabio je legendarni Jamie Vardy (najbolji strijelac kluba i jedan od najzaslužnijih za osvajanje Premiershipa u sezoni 2015/16.), desetak minuta prije kraja susreta.

No post festum bitke na Elland Roadu još se pričalo o impresivnom potezu Tielemansa u 7. minuti.

- To što smo vidjeli nije slučajno. Tielemans je već zabijao golove na ovakav način. Ima izvanrednu tehniku šutiranja - pohvalio je belgijskog internacionalca znameniti engleski napadač i osvajač Zlatne lopte, Michael Owen u komentaru za BT Sport.

Linker
14. svibanj 2024 18:28