BEN STANSALL Afp
SLAVI KOVA, SLAVI GVARDIOL

VIDEO: City na vrhu! Pogledajte možda i najvažniji trenutak sezone, Haaland uništio nade Arsenala

Još samo jedna pobjeda dijeli manchester City od novog naslova prvaka Engleske
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2024. 22:12

Manchester City je s dva gola Erlinga Haalanda svladao Tottenham 2:0 i došao na prag četvrte titule u nizu. Sada imaju dva boda više od Arsenala uoči posljednjeg kola u kojem dočekuju West Ham. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol odigrali su cijelu utakmicu za goste iz Manchestera.

Nakon što su se dugo mučili, aktualni prvaci su probili blok Tottenhama u 52. minuti. Tada je Kevin De Bruyne pronašao Haalanda koji nije imao težak posao poslati loptu u mrežu. Zanimljivo, bio je to prvi dodir Haalanda u kaznenom prostoru Tottenhama.

POGODAK NORVEŽANINA POGLEDAJTE OVDJE

image
BEN STANSALL Afp

Nakon toga Tottenham se otvorio i imao dvije sjajne prilike za poravnanje. No, udarce Dejana Kuluševskog i Heung-min Sona obranio je Stefan Ortega. Ortega je ušao u 69. minuti kada se ozlijedio prvi vratar Ederson.

Potvrda pobjede došla je u prvoj minuti sudačke nadoknade. Pedro Porro je srušio Jeremyja Dokua, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Haaland koji svojim drugim pogotkom vraća City ispred Arsenala.

DRUGI POGODAK HAALANDA POGLEDAJTE OVDJE

Uoči utakmice Manchester City je imao jedan bod manje od Arsenala, uz utakmicu manje. S druge strane, Tottenhamu je ova utakmica bila važna jer su se eventualnom pobjedom mogu približiti Aston Villi u borbi za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka. Ipak, s ovim porazom su ostali bez šanse za ulazak u najelitnije klupsko natjecanje.

Linker
14. svibanj 2024 23:08