DARREN STAPLES Afp
PREMIER LIGA

VIDEO: Chelsea izvukao bod kod Manchester Cityja, ‘petarda‘ Arsenala u gostima, nova pobjeda Liverpoola

Arsenal je trenutačno drugi na ljestvici te ima dva boda manje od vodećeg Liverpoola
Piše: HINAObjavljeno: 17. veljača 2024. 18:28

U posljednjem subotnjem susretu 25. kola engleske Premier lige nije bilo pobjednika, derbi dvoboj na Etihad stadionu između nogometaša Manchester Cityja i Chelseaja je završio 1-1.

Chelsea je odigrao vrlo dobru utakmicu u kojoj se pametno i gusto branio, ali je jednako tako bio ozbiljno opasan po domaćina u kontrama. Jedna takva je okrunjena pogotkom za 1-0 gostiju u 42. minuti, a strijelac je bio Sterling, nekadašnji igrač Manchester Cityja.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Prava opsada gola gostiju iz Londona uslijedila je tek u završnici. Haaland je u 78. minuti promašio nemoguće, glavom je iz blizine pucao preko vrata, ali je Manchester City izjednačio pet minuta kasnije. S 15 metara je opalio Rodri i pogodio za 1-1. Premda je domaćin stvarao pritisak sve do kraja, do preokreta nije stigao.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić ostao je tijekom cijelog ogleda na domaćoj klupi za pričuve, dok Joško Gvardiol nije konkurirao za susret zbog ozljede stopala.

Manchester City je treći na ljestvici te ima četiri boda manje od Liverpoola, odnosno, dva manje od Arsenala. Momčad Josepa Guardiole ima i utakmicu manje. Chelsea je na 10. mjestu ljestvice.

Izuzetno su uvjerljivo nogometaši Arsenala odradili posao u 25. kolu engleske Premier lige, u gostima su pobijedili Burnley 5:0.

Već u četvrtoj minuti Arsenal je poveo pogotkom Ødegaarda, a potom je Saka postigao dva gola u nizu za 3:0, u 41. minuti iz jedanaesterca te u 47. minuti. Do kraja susreta još se dva puta zatresla domaća mreža, a pogađali su je Trossard u 66. i Havertz u 78. minuti.

Arsenal je trenutačno drugi na ljestvici te ima dva boda manje od vodećeg Liverpoola.

GOLOVE SA SUSRETA POGLEDAJTE OVDJE

Bez očekivana domaća tri boda ostao je Newcastle koji je odigrao 2:2 protiv Bournemoutha. No, Newcastle može biti zadovoljan i bodom jer je dva puta gubio, a za 2:2 je domaćin zabio u 92. minuti kada je strijelac bio Ritchie. Golove su za goste dali Solanke u 51. i Semenyo u 69. minuti, a prvi gol za Newcastle dao je Gordon iz jedanaesterca u 58. minuti.

Bez ičega je na domaćem terenu ostao Tottenham kojeg je Wolverhampton pobijedio s 2:1. Gostujući junak bio je Brazilac João Gomes koji je postigao oba gola, u 63. minuti onaj pobjednički.

Dvostruki strijelac je bio i Oliver Watkins, a njegova je Aston Villa pobijedila Fulham u gostima s 2:1. Uz poraz Tottenhama Aston Villa je sada skočila na četvrto mjesto ljestvice.

Važnu je pobjedu ostvario Nottingham Forest koji je pred svojim navijačima nadigrao West Ham s 2:0. Domaćin je golove postizao u nadoknadama poluvremena, a strijelci su bili Awoniyi i Hudson-Odoi.

U prvom ogledu ovog kola novu su pobjedu upisali nogometaši Liverpoola koji su time potvrdili prvo mjesto na ljestvici, slavili su s 4-1 kod Brentforda. Prvi pogodak na susretu postigao je Urugvajac Darwin Núñez. Bljesnuo je kontranapad gostiju, Diogo Jota je lijepo uposlio Nuneza koji je prebacio domaćeg vratara. Liverpool je tri boda na ovom gostovanju potvrdio u 55. minuti. Salah je asistirao, a Argentinac MacAllister je kvalitetno primirio loptu i pospremio je u mrežu za 2-0.

Do kraja dvoboja domaćin je postigao jedan, a Liverpool još dva pogotka. Strijelac je za Brentford bio Toney u 75. minuti, a za goste Salah u 68. te Gakpo u 86. minuti.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Linker
23. travanj 2024 08:44