PHIL NOBLE Afp
RISKANTNA VARIJANTA

Važan Kloppov igrač odbio Liverpool radi transfera u Barcelonu: Hoće li mu plan ipak propasti?

Na ljeto bi kao slobodan prešao u Barcelonu jer je u vrlo dobrim odnosima s Ronaldom Koemanom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. siječanj 2021. 12:57

Prema engleskim medijima Georginio Wijnaldum odbio je Liverpool i Jürgena Kloppa te ne želi potpisati novi ugovor s engleskom prvakom. Radi se o standardnom i bitnom veznom igraču Redsa koji u velikoj mjeri daje ton igri. Po tvrdnjama pojedinih medija Nizozemac je to napravio kako bi na ljeto kao slobodan prešao u Barcelonu jer je u vrlo dobrim odnosima s Ronaldom Koemanom koji mu je bio izbornik u reprezentaciji.


Zanimljiva teza koja ima jedan posebno intrigantan dio: hoće li Koeman od sljedeće sezone biti trener Barcelone? Njega je doveo Josep Maria Bartomeu koji je morao odustupiti te će se tijekom proljeća održati novi izbori. Glavni kandidat za novog predsjednika je ujedno i stari šef Joan Laporta. Iako ne treba do kraja otpisati ni druge. Otkako je Koeman stigao govori se da će biti trener samo do izbora ili eventualno do kraja sezone. Iako je u zadnje vrijeme popravio odnose s Lionelom Messijem, mnogi bi na klupi rado vidjeli legendarnog igrača Blaugrane Xavija.

image
CLIVE BRUNSKILL Afp


Je li ovo što se događa s Wijnaldumom svojevrsni Koemanov marketinški potez, nešto poput predsjedničkih najava tipa: "Ako mene izabete zadržat ću Messija" ili "Pobijedim li dovest ću Mbappea". Šalje li ovime Koeman čelnicima i pristašama Barce poruku - bude li i dalje trener stići će im Wijnaldum? Radi se o vrlo dobrom igraču koji bi bio pojačanje. Iako u sredini terena već imaju De Jonga, a povijest je pokazala da gomilanje Nizozemaca nije uvijek za Barcu bilo sretno.


Wijnaldum, koji ima trideset godina i u punoj je zrelosti, veznjak jak trkački, taktički, a dobar i tehnički, u Liverpool prešao iz Newcastlea u ljeto 2016. uz odštetu od 27 milijuna eura. Liverpool mu je zato još pročetkom prosinca stavio novi ugovor na stol, no igrač je tražo vrijeme da promisli. I tako ponovo krajem prošle godine. Je li sada dobijenica definitivna ili se može okrenuti, pokazat će vrijeme. Činjenica je da bi se on mogao svidjeti i drugima u Barceloni, te da konačan rasplet po kojem postaje igrače Blaugrane, a Koeman dobiva otkaz, također ne bio bi iznenađujući.

Linker
22. rujan 2024 13:42