Kin-wai Yuen/sipa Press/profimedia
MLADO POJAČANJE

Vatrenom dvojcu stiže zloglasni ‘Demon‘? Tinejdžer zaludio velikane, City sprema izdašnu ponudu

Uskoro 18-godišnji veznjak zaludio je svijet na U17 Svjetskom prvenstvu
Piše: SNObjavljeno: 26. prosinac 2023. 15:12

Manchester City među prvima je krenuo u zimsku kupoprodajnu akciju. Marca prenosi da su Građani blizu ostvarenja prvog siječanjskog transfera, a radi se o 17-godišnjem ofenzivnom veznjaku Claudiju Echevarriju.

Mladić je prošle godine zapeo za oko mnogim velikanima tijekom U17 Svjetskog prvenstva, piše Marca, tvrdeći da su ga otad pomno pratili giganti europskog nogometa. Nogometaš je i sam potvrdio da neće ostati u River Plateu dulje od onoga što predviđa ugovor, a istječe mu krajem iduće godine.

- Neću produžiti suradnju - kratko je poručio, svjestan da ga čeka veliki iskorak.

City ne planira čekati još godinu dana da bi poslao prvu ponudu. Spomenuti španjolski medij piše da Građani spremaju 25 milijuna eura da bi Echeverri već ove zime postao Cityjev igrač, a vjerojatno bi se pridružio tek početkom iduće sezone. U teoriji bi to mogao učiniti odmah iza Nove godine, budući da 2. siječnja slavi 18. rođendan.

Fabrizio Romano, pak, navodi da je Chelsea također u utrci, ali City je u znatno boljoj poziciji budući da posjeduje vrlo čvrstu poslovnu vezu s River Plateom. Za Argentinca, kojeg su tamošnji mediji prozvali "Demonom" za protivničke obrane, bila je zainteresirana i Barcelona. No katalonski klub brzo je odustao zbog dobro nam poznate "suše" u blagajni.

River Plate navodno nema ništa protiv prodaje Echaverrija. Argentinski klub odgojio je nadolazeću zvijezdu ponudivši mu šansu kad mu je bilo 11, svjesni su da ga ne mogu ograničiti na Južnu Ameriku, ali i da će dobro zaraditi.

Čini se da bi Joško Gvardiol i Mateo Kovačić ubrzo mogli dobiti novog suigrača, a možda će predstavljati i konkurenciju našem reprezentativnom veznjaku...

Linker
29. rujan 2024 00:28