Mohamed Salah

 FRANCK FIFE Afp
PIŠE THE ATHLETIC

Uzbuna na Anfieldu! Salah će ostati, ali onda preći u redove nekog od najljućih rivala Liverpoola?

Još su daleko Salah i Liverpool od zajedničkog jezika kad je produljenje suradnje u pitanju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2022. 13:46

Ako ne produži ugovor s Liverpoolom, koji ističe u lipnju 2023. godine, Mohamed Salah vrlo bi se lako mogao naći s druge strane terena, u majici nekog od rivala iz Premier Lige. Otkrio je to pouzdani The Athletic, s jasnom naznakom da će sjajni Egipćanin sigurno igrati u Liverpoolu u sljedećoj sezoni. Vodstvo Redsa će, jasno, pokušati sve što može kako bi ga nagovorilo na produljivanje suradnje, a ako u tome ne uspije, Salah će 30. lipnja 2023. zalupiti vratima i otići bez odštete. Scenarij je sličan onome Kyliana Mbappea koji je na koncu ipak produžio ugovor s PSG-om koji je isticao ovogodišnjeg lipnja.

Sjajni 29-godišnji napadač prije Liverpoola već je igrao u Premier ligi, nosio je majicu londonskog Chelseaja, a na Anfield je stigao preko Rome. Prema Athleticu, Salah nema apsolutno ništa protiv toga da ostane jednom od ključnih figura u engleskom nogometu, no nitko još ne želi javno spekulirati o tome gdje bi nakon eventualnog odlaska iz Liverpoola mogao igrati.

Nije tajna da pregovori igrača i kluba oko produljivanja ugovora traju već dulje od jedne godine, ali nikako ne uspjevaju uroditi plodom. Iako dugotrajni, pregovori zapravo stoje na mjestu već oko pola godine. Posljednji puta kada su se "gađali" ponudama i uvjetima, ono što je Liverpool postavio pred Salaha, u najmanju ga ruku nije zadovoljilo. Tražio je puno više, ali brojke nitko nije objavljivao.

Ipak, određeni gabariti postoje, pa bi tako Salah, potpiše li novi ugovor na Anfieldu, postao šesti najplaćeniji igrač na svijetu. Iznad njega ostali bi igrači PSG-a - Mbappe, Neymar i Messi te Cristiano Ronaldo (Man United) i Kevin De Bruyne (Man City). Prema navodima britanskih medija, Salah tvrdi da ne traži neke "sulude uvjete" u novom dvogodišnjem ugovoru što bi ga vezao uz Liverpool

Linker
04. svibanj 2024 06:57