Šeik Jassim Bin Hamad Al Thani (desno)

 Mike Egerton/PA Images/Profimedia
FINALNI KRUG

Ugledni biznismen poručio: ‘Neću platiti glupu cijenu za United.‘ Klub preuzima katarski milijarder?

Obitelj Glazer dosljedno je potvrdila da za prodaju kluba traže 6 milijardi funti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. ožujak 2023. 13:37

Sir Jim Ratcliffe jasno je dao do znanja da nije voljan platiti "glupu cijenu" kako bi od obitelji Glazer otkupio većinske dionice Manchester Uniteda. Klub je, podsjećamo, stavljen na prodaju u studenom, a u finalnom krugu Ratcliffe se bori s katarskim biznismenom šeikom Jassimom.

Obje strane bile su pozvane na Old Trafford na odvojene sastanke prošlog tjedna. Šeik Jassim nije osobno bio prisutan na pregovorima u četvrtak, dok je Ratcliffe došao na sastanak dan kasnije. Tada je objavljeno da će obje strane dati svoje druge ponude za kupnju Uniteda kasnije ovog tjedna.

Obitelj Glazer dosljedno je potvrdila da je njihova cijena za Man. United 6 milijardi funti. Nadaju se da će se preuzimanje moći realizirati prije ljeta, ako dobiju zadovoljavajuću ponudu. Šeik Jassim bi mogao biti glavni kandidat jer je Ratcliffe u novom intervjuu priznao da ne želi "požaliti" što je platio "glupu cijenu" za United.

- Kako odlučujete o cijeni slike? Kako odlučujete o cijeni kuće? Nije povezano s tim koliko je koštala izgradnja ili koliko je koštalo bojanje. Ono što ne želite učiniti je plaćati glupe cijene za stvari jer ćete kasnije zbog toga požaliti.

Ratcliffe je također priznao da se njegov pokušaj kupnje Uniteda razlikuje od njegovih ostalih ulaganja.

- To se u određenom smislu podrazumijeva, jer je sport emotivan.

Linker
22. travanj 2024 07:45