Ange Postecoglou 

 GLYN KIRK Afp
IZVAN KONTROLE

Trener Tottenhama nakon ludog derbija: ‘Suci uskoro uopće neće imati autoriteta, pogledajte što se dogodilo‘

‘Bit ćemo pod kontrolom nekoga tko gleda utakmicu na TV-ekranu nekoliko kilometara dalje‘
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2023. 07:23

Nogometaši Tottenhama sinoć su pretrpjeli prvi ovosezonski premierligaški poraz. Bolji od njih u njihovom dvorištu bio je gradski rival Chelsea 4:1, a Spursi su susret završili s devetoricom igrača.

Gledatelji su u ovoj utakmici mogli vidjeti čak pet poništenih golova, dva crvena kartona i napadački orijentirane Spurse usprkos čak dvojici igrača manje. Umjesto da nakon što je ostao u brojčanom deficitu trener Spursa Ange Postecoglou preraspodijeli igrače i reorganizira, on je zadržao visoku obrambenu liniju. Nakon utakmice je rekao da sve dok je on na čelu momčadi Spursi neće promijeniti svoj pristup.

- Mi smo takvi i takvi ćemo biti sve dok sam ja ovdje. Ako ostanemo i s petoricom ćemo pokušati i zabaviti se. Bili smo blizu izjednačenja s igračem manje i to pokazuje duh i karakter, rekao je Postecoglou nakon gradskog derbija.

Ukupno je na utakmici zbog silnih prekida i intervencija VAR-a dodana čak 21 minuta sučeve nadoknade, nakon čega se stručnjak rodom iz Atene zapitao je li to pravi smjer u kojem nogomet ide.

- Teško je sve to procesuirati. Mislim da je gotovo nemoguće analizirati utakmicu jer se činilo da je većim dijelom bila izvan kontrole. Provodi se forenzička studija na svaku donesenu odluku, to je smjer u kojem sve ide i to mi se ne sviđa. Pogledajte samo koliko su igrači danas stajali i čekali. Možda neki ljudi uživaju u takvim stvarima, ali ja bih radije gledao kako se igra nogomet. Moramo prihvatiti odluke koje donesu suci, tako sam ja odrastao. Ovako konstantno dolazi do erozije sudačkog autoriteta, pa oni uskoro više uopće neće imati autoriteta. Bit ćemo pod kontrolom nekoga tko gleda utakmicu na TV-ekranu nekoliko kilometara dalje. Odluka je odluka, u 26 godina bavljenja poslom doživio sam puno loših odluka koje su bile protiv mene, ali i onih koje su mi išle u prilog. To je jednostavno tako, zaključio je Postecoglou.

Oglasio se i Mauricio Pochettino, menadžer Chelseaja kojem je ovo bio povratak na stadion Tottenham Hotspura, kluba kojeg je vodio pet godina.

- Mislim da smo zaslužili pobjedu, natjerali smo ih na pogreške. Naša izvedba bila je dobra protiv momčadi koja je na vrhu ljestvice. Za nas su ovi bodovi jako bitni jer nam sada predstoji jako bitna utakmica protiv Manchester Cityja, rekao je Pochettino.

Upitan je i za komentar o intervencijama VAR-a.

- Tehnologija je tu i moramo je prihvatiti. Puno se stvari događa na travnjaku i trebaju se provjeriti i potvrditi.

Linker
29. travanj 2024 13:49