Chelsea's Belgian striker Romelu Lukaku celebrates scoring his team's first goal during the English Premier League football match between Chelsea and Brighton and Hove Albion at Stamford Bridge in London on December 29, 2021. (Photo by Glyn KIRK/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications./

 AFP
NEMIR NA STAMFORD BRIDGEU

Trener Chelseaja sazvao sastanak s igračima zbog Lukakua: Evo zašto zvijezda od 115 milijuna eura nije igrala

Belgijski napadač je zbog spornog intervjua preskočio derbi s Liverpoolom na Stamford Bridgeu
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 03. siječanj 2022. 12:05

Romelu Lukaku vratio se ovog ljeta u Chelsea u transferu vrijednom 115 milijuna eura. Vlasnik londonskog velikana Roman Abramovič nije štedio novca, niti truda da belgijskog napadača vrati u okruženje na kojem u prvom navratu nije dobio pravu šansu, niti ostavio bilo kakav značajni trag.

No, nakon što je Lukaku briljirao u dresu milanskog Intera, Abramovič je belgijskog napadača označio kao idealno rješenje u pokušaju da nakon osvojenog naslova europskog prvaka i titulu prvaka Engleske vrati na Stamford Bridge. Početak nove misije na Stamford Bridgeu nije za Lukakua mogao biti bolji nakon pogotka 2. u kolu Premier lige u gradskom derbiju protiv Arsenala, potom je briljirao uz Matea Kovačića u srazu s Aston Villom kada se dva puta uspisao u listu strijelaca, no zatim su uslijedili problemi s ozljedom i koronavirusom, a povratnički pogodak u mreži "mušterije" Aston Ville u Birminghamu trebao je označiti i njegov povratak u golgetersku formu.

Međutim, belgijski reprezentativac pobrinuo se da bude u središtu pažnje iz pogrešnih razloga. Lukaku se, naime, talijanskim novinarima požalio da nije sretan pod vodstvom menadžera Thomasa Tuchela i ulogom koju ima u londonskoj momčadi za razliku od omiljenog mu menadžera Antonija Contea, kod kojeg je u Interu bio apsolutno glavni čovjek na travnjaku. Nije prvi put da je Lukaku kritizirao suigrače i trenere na Otoku, i u Evertonu i Manchester Unitedu znao je Belgijac činiti slične stvari.

Thomas Tuchel pokazao je koliko je dobar menadžer osvajanjem Lige prvaka na klupi Chelseaja kada se takvom sjajnom dosegu niti na Stamford Bridgeu nisu previše nadali, ali iako ponekad zna izgubiti živce i pretjerano potencirati izostanke u svojoj momčadi, Nijemac je u konačnici pokazao i tko je glavni autoritet u svlačionici londonskih plavaca, a to ipak nije Lukaku. Nakon što je odlučio svog nominalno najboljeg napadača izostaviti iz konkurencije za nedjeljni derbi protiv Liverpoola Tuchel i Lukaku imali su u ponedjeljak sastanak, a zanimljivo je istaknuti da se njemački stručnjak o ovoj temi konzultirao s ostatkom momčadi, pogotovo sa starijim igračima u redovima Chelseaja.

- Nisam osoba koja će ovakve odluke donositi sama u svom uredu. I kada situacija nije idealna mi smo momčad koja je zajedno u svemu. Nakon razgovora s igračima odlučili smo na određeni način i zaštititi Lukakua. Bez obzira što se dogodilo nešto što mi nikako nije drago, oko svega se podiglo toliko prašine da je na kraju najbolja odluka bila da Lukaku preskoči utakmicu s Liverpoolom. Niti jedan igrač kod mene nije prekrižen, pa tako niti Lukaku, koji je i dalje igrač Chelseaja sa svim onim kvalitetama zbog kojih smo ga doveli u klub - istaknuo je menadžer Chelseaja Thomas Tuchel.

S obzirom da je započeo zimski prijelazni rok svakodnevno se pojavljuju razna nagađanja i predviđanja, pa tako neki talijanski mediji navode da Lukaku želi prijeći u Tottenham kod svog omiljenog menadžera Antonija Contea, u što je ipak realno teško povjerovati. Ukoliko se Romelu Lukaku vrati u kadar londonskog sastava tek će se vidjeti kako će ga prihvatiti suigrači, koji su ne samo protiv Liverpoola pokazali da do pozitivnih rezultata mogu stići i bez njega. Belgijac je ove sezone u 18 utakmica u svim natjecanjima poentirao sedam puta u dresu londonskog premierligaša, a između redaka se može shvatiti da su na Stamford Bridgeu od igrača koji je toliko plaćen ipak očekivali i bolji učinak.

Linker
21. rujan 2024 23:52