Erik ten Hag

 DARREN STAPLES Afp
KRATKO I JASNO

Ten Hag odgovorom ponizio zvijezdu: ‘Zašto sam ga izvadio iz igre? Želio sam više nogometa‘

Unitedu treba pravi Casemiro kako bi spasio sezonu koja je krenula u pogrešnom smjeru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. listopad 2023. 23:50

Uz utakmicu Manchester Uniteda i Brenforda vezana je zanimljiva situacija koja se odnosi na brazilskog veznjaka Casemira, pristiglog u United iz Real Madrida u ljeto 2022. uz odštetu od 70 milijuna eura.

Naime, menadžer Crvenih vragova Erik ten Hag je na poluvremenu iz igre izvadio Casemira te umjesto njega uveo danskog veznjaka Christiana Eriksena.

Kad mu je nakon utakmice sletjelo pitanje o razlozima Casemirove zamjene, nizozemski je stručnjak otkrio kako nije bila riječ o ozljedi.

- Želio sam više nogometa - kratak je i jasan, neki će reći i brutalan, bio Ten Hagov odgovor.

image

Casemiro

DARREN STAPLES Afp

Casemiro je u prošloj sezoni odlično popunio deficitarnu poziciju šestice, ili ‘holding midfieldera‘, kako bi to rekli Englezi, uz to se nametnuo i kao jedan od vođa momčadi.

Međutim, u novoj sezoni Brazilac igra daleko ispod svoje razine, suparnički ofenzivni veznjaci kraj njega imaju puno prostora, a zbog slabijih izdanja nestale su i njegove liderske osobine.

Unitedu treba pravi Casemiro kako bi spasio sezonu koja je krenula u pogrešnom smjeru, a sve dok ga ne dobije, Ten Hag će morati tražiti neka druga rješenja...

Linker
15. svibanj 2024 09:25