Franck Fife/afp/profimedia
VAPAJ ZVIJEZDE

Svjetski prvak uputio žestoku kritiku Fifi i Uefi: ‘Zašto nas ne slušate? Ugrožavate nas i uništavate igru‘

Ne sviđaju mu se novouvedene promjene i smatra da neće donijeti ništa dobro
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. kolovoz 2023. 11:35

Raphael Varane osvojio je gotovo sve što se osvojiti može. S reprezentacijom Francuske zasjeo je na svjetski tron (u Rusiji 2018.), a u dresu Real Madrida podigao je 18 trofeja, što broji i četiri Lige prvaka.

Slavni stoper Tricolora posljednje dvije godine boravi u Manchester Unitedu, gdje više ne zauzima glavna svijetla reflektora, barem ne u mjeri u kojoj je to činio s Kraljevskim klubom, no Erik Ten Haag uvelike računa na uslugu Varaneovih dokazanih snaga u nadolazećoj sezoni.

I baš uoči njenog početka, Varane ima mnogo primjedbi, koje je u pismenom obliku prenio svim krovnim nogometnim organizacijama, odnosno Fifi, Uefi, pa i engleskom FA-u. Naime, uoči nove premierligaške sezone uvedeno je nekoliko promjena.

Tako će, primjerice, sučeva nadoknada biti veća nego dosad, što smo imali priliku vidjeti i u nedjeljnom Community Shieldu, gdje je označeno osam minuta dodatka u srazu Manchester Cityja i Arsenala, a igralo se i nešto više. Preko 100...

Nadalje, u Premier ligi igrači će odmah biti kažnjeni žutim kartonom upadnu li u bilo kakvu raspravu s glavnim sucima, a posebice fizičku. Varaneu se ove odluke ne sviđaju, a u pismu je potencirao i vječno aktualnu diskusiju prevelikog broja utakmica.

"Imali smo sastanak prošli tjedan s FA-om. Predložene su nove odluke i pravila. Već dugi niz godina dijelimo mišljenje i zabrinutost da ima previše utakmica, da je raspored prenatrpan i da se naše fizičko i mentalno zdravlje dovodi u opasnost. Unatoč tomu, čelnici su preporučili duže utakmice, više intenziteta i manje emocija. Mi samo želimo biti dobro i na terenu dati 100 posto svom klubu i navijačima, zašto se naše mišljenje ne čuje?", zapitao se slavni branič, pa istaknuo da će navedene odluke uništiti izvedbu:

"Osjećam se privilegirano što svakodnevno radim posao koji volim, ali isto tako osjećam da ove promjene štete našoj igri. Želimo biti na našoj maksimalnoj razini i najbolji što možemo da bismo priredili nevjerojatne nastupe navijačima. Vjerujem da je važno da igrači i menadžeri istaknu ova pitanja jer želimo zaštititi igru koju volimo i dati navijačima sve od sebe".

Varane i Crveni vragovi u akciju će prvi put 14. kolovoza, kada u prvom kolu Premier lige na Old Traffordu igraju protiv Wolverhamptona. Vidjet ćemo hoće li dotad, ili i u jednom trenutku sezone, krovne nogometne organizacije uvažiti i reagirati na zahtjeve Varanea, ali i mnogih drugih igrača i trenera.

Linker
02. svibanj 2024 03:54