MICHAEL REGAN Afp
TO BI BILO OKRUTNO...

Strah u Leicesteru: ‘Lisice‘ bi mogle opet propustiti Ligu prvaka čak i ako završe među 4 najbolja

U redovima Leicester Cityja strahuju da bi ponovno mogli ostati bez nastupa u Ligi prvaka
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2021. 08:33

Leicester se pet kola prije kraja sezone u engleskom prvenstvu nalazi na trećem mjestu sa 62 boda, 7 više oe petoplasiranog West Hama i čini se da im je Liga prvaka nadohvat ruke. Mdeđutim, moglo bi se dogoditi da ostanu bez Lige prvaka i u slučaju da završe među četiri najbolja engleska kluba.

Uspjeh engleskih klubova u Europi ove godine komplicira stvari za 'Lisice'. Ako primjerice Chelsea osvoji Ligu prvaka, a Arsenal Europsku ligu ove sezone, a oba spomenuta kluba završe ispod četvrtog mjesta u engleskom prvenstvu, onda bi plasman Leicestera bio dovoljno dobar tek za natjecanje u Europskoj ligi.

UEFA dozvoljava da maksimalno pet klubova iz iste zemlje igra u Ligi prvaka, a pobjednik Europske lige ima automatski ulaz u najelitnije natjecanje.

Prošle je sezone Leicester praktički cijelu sezonu bio među četiri najbolja engleska kluba, da bi ih u posljednjem kolu Manchester United pobjedom pogurao na peto mjesto. Bilo bi stoga zaista okrutno da ni ove sezone ne uspiju izboriti plasman u Ligu prvaka...

Linker
29. rujan 2024 09:20