Mateo Kovačić bi trebao dobiti dosta novih suigrača za sljedeću sezonu

 KARIM SAHIB Afp
TKO ĆE DOĆI?

Stiglo je novo doba za Chelsea! Tuchel želi pojačanja na Stamford Bridgeu, a lista izgleda impresivno

Sa Stamford Bridgea je pet igrača već otišlo, a očekuje se da će biti još odlazaka.
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2022. 09:06

Navijači Chelseaja još uvijek čekaju na prvo pojačanje za sljedeću sezonu, a sudeći prema pisanju engleskih medija ovog tjedna bi mogli dočekati ne samo jedno, nego i nekoliko novih dolazaka.

Daily Mail tako donosi kako je Todd Boehly, novi vlasnik Chelseaja koji je klub kupio od Romana Abramoviča, dao zeleno svjetlo Thomasu Tuchelu za dovođenje pojačanja, odnosno njihovo plaćanje. Prvi na listi dolazaka trebao bi biti Raphinha, krilni napadač Leedsa koji je intrigirao mnoge klubove, ali koji se izgleda odlučio za Chelsea. Engleski mediji već nekoliko dana pišu kako je taj transfer dogovoren, a samo se čeka da se službeno objavi. Odšteta će biti 60 milijuna funti, odnosno oko 70 milijuna eura.

No, to bi bio samo početak. Veliko pojačanje u napadu bi trebao biti Raheem Sterling. Pep Guardiola nema ništa protiv prodaje 27-godišnjeg engleskog reprezentativca, a Chelsea ga želi dovesti. Transfermarkt Sterlinga procjenjuje na 70 milijuna eura pa bi tu negdje mogla biti i visina odštete.

Osim Sterlinga Chelsea gleda u dvorište Manchester Cityja i zbog druga dva igrača - Nathana Akea i Oleksandra Zinčenka. Ake bi se tako vratio na Stamford Bridge nakon 5 godina, a Tuchel ga vidi kao idealnu zamjenu za Antonija Rudigera. Što se Zinčenka tiče, njegovo dovođenje bi ovisilo o odlasku Marcosa Alonsa u Barcelonu o čemu se priča već duže vrijeme.

Ipak, najveće priželjkivano obrambeno pojačanje za Tuchela trebalo bi doći iz Juventusa. Naime, njemački trener u svojoj momčadi silno želi Matthijsa de Ligta, a prvu ponudu za njega talijanski je klub odbio. Chelsea ipak ne odustaje te Daily Mail donosi kako će se sljedećih dana voditi novi pregovori za njegovo dovođenje, a Chelsea je u posao spreman uključiti Tima Wernera i Christiana Pulisica. Pitanje je samo treba li Juventusu bilo koji od tih igrača, a treba znati da su Talijani De Ligta prije tri godine doveli iz Ajaxa za 85,5 milijuna eura pa vjerojatno traže sličan iznos za novi transfer. De Ligt ima izlaznu klauzulu od 120 milijuna eura, ali taj novac Chelsea sigurno ne želi platiti.

image

Matthijs De Ligt bi mogao doći u Chelsea iz kojeg odlazi Romelu Lukaku

MARCO BERTORELLO Afp

Ako ne uspiju doći do De Ligta, Chelsea bi u obranu onda pokušao dovesti Milana Škriniara iz Intera ili Julesa Koundea iz Seville. Kounde bi mogao doći za 60-ak milijuna eura dok bi za Škriniara Chelsea trebao izdvojiti 10-ak milijuna eura više. Na popisu je i Lensov Jonathan Clauss, ali on bi stigao ako bi Cesar Azpilicueta došao.

Tuchel gleda i prema Camp Nou odakle bi želio dovesti Ousmanea Dembelea kojem je ugovor s Barcelonom istekao, ali koji se još nije odlučio gdje će nastaviti karijeri. Francuski krilni igrač postavlja visoke zahtjeve što se plaće tiče pa treba vidjeti tko će te zahtjeve ispuniti.

Dugačak je popis želja Chelseaja, a u sljedećim danima bi se dio transfera trebao početi realizirati. Što se odlazaka tiče, na Stamford Bridgeu više nisu Antonio Rudiger, Andreas Christensen, Danny Drinkwater, Charly Musonda i Jake Clarke-Salter, a očekuje se da će se taj popis još proširiti. Na njemu će sigurno biti Romelu Lukaku čija se potvrda odlaska na posudbu u Inter očekuje vrlo brzo.

Linker
19. travanj 2024 01:49