Mohamed Salah neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru

 AFP
TEŠKI TRENUCI ZA EGIPĆANINA

Salah mora ostaviti razočaranja iza sebe kako bi pomogao Liverpoolu. Hoće li postati najplaćeniji igrač lige?

Egipatski napadač vratio se na Anfield s još jedne neuspješne reprezentativne akcije
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. travanj 2022. 11:32

Mohamed Salah neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Egipatski majstor pretrpio je u kratkom vremenu dva velika razočaranja u reprezentativnom dresu, a umjesto Salaha epitet junaka ponio je njegov suigrač iz Liverpoola Sadio Mane.

Senegal je prvo u finalu Afričkog Kupa nacija nadvisio Egipat nakon jedanaesteraca, a potom se isti scenarij dogodio nakon dva susreta spomenutih reprezentacija u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Nakon što je Egipat slavio u prvom susretu 1:0, a potom Senegal na svom travnjaku uzvratio istom mjerom, putnika za Katar odlučili su jedanaesterci. I dok je Mane realizirao odlučujući udarac sa 11 metara, Salah nije bio precizan s bijele točke nakon što su ga domaći navijači ometali laserima, što je izazvalo bijes u redovima reprezentacije Egipta, čiji čelnici smatraju da su poraženi u neregularnim uvjetima. No, u konačnici slaba je to utjeha za Egipat i Salaha.

Bolni porazi

Nakon novog bolnog poraza Salah čak razmišlja i o oproštaju od reprezentativnog dresa, barem tako tvrde egipatski mediji, no morat će što je brže moguće ostaviti iza sebe reprezentativne boli, jer se već danas s Liverpoolom vraća u utrku za novim trofejima. Redsi su i dalje u igri za osvajanjem sva četiri trofeja ponajviše zahvaljujući Mohamedu Salahu, koji je do sada ove sezone pogađao suparničke mreže 28 puta u svim natjecanjima, a današnji dvoboj protiv Watforda doima se kao idealna prigoda za povećanje broja pogodaka na Salahovu kontu.

Liverpool u odnosu na vodeći Manchester City ima samo bod zaostatka, a kako sljedećeg vikenda slijedi veliki okršaj Manchester Cityja i Liverpoola na Etihadu Salahov učinak ključan je za šampionske akcije Redsa.

Ključna obrambena karika Liverpoola Virgil van Dijk uvjeren je da propuštanje Svjetskog prvenstva neće na Salahu u završnici klupske sezone ostaviti traga, dok pojedini španjolski mediji špekuliraju da je sjajni egipatski napadač blizu odlaska u Barcelonu. Priča je to koja nije nova i koja će se s vremena na vrijeme pojavljivati u medijskom prostoru sve dok Salah ne potpiše novi ugovor s Liverpoolom, a to se usprkos pregovorima klupskih čelnika sa Salahovim zastupnicima još nije dogodilo. Poznato je da Salah želi postati najskuplje plaćeni igrač Premier lige s tjednom plaćom od 500 tisuća funti, a navijači Liverpoola nadaju se da će na kraju sage Salah ipak ostati na Anfieldu.

- Ne želim se previše uplitati na stvari koje nisu vezane za travnjak, ali pouzdano znam da klub ne može učiniti puno više od onoga što je učinio do sada da zadrži Salaha. Za mene je ponuda za potpis novog ugovora i više nego korektna, ali odluka nije na meni, nego na Salahu - istaknuo je Jürgen Klopp.

Linker
15. svibanj 2024 04:38