LINDSEY PARNABY Afp
IKONA U KLJUČNOJ ULOZI

Ronaldo otkrio kako je propao transfer koji bi uzdrmao nogometni svijet: ‘On mi je rekao da je to nemoguće...‘

Bio je jako blizu tog transfera, ali, kako sam kaže, ‘slijedio je svoje srce‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. studeni 2022. 08:28

Možda bi sve bilo drugačije da je odabrao odlazak u redove gradskog rivala. Cristiano Ronaldo ipak je odlučio drugačije, nakon odlaska iz Juventusa vratio se na Old Trafford, no to ga na kraju nije usrećilo.

U intervjuu s Piersom Morganom za TalkTV portugalski nogometaš objasnio je kako je na njegovu odluku utjecao Sir Alex Ferguson, čovjek koji ga je kao tinejdžera iz lisabonskog Sportinga doveo na Otok 2003. godine.

Prošlog ljeta Ronaldo je bio jako blizu prijelaza na Etihad, no legendarni Škot odigrao je ključnu ulogu u njegovoj odluci.

- Slijedio sam svoje srce. Sir Alex mi je rekao ‘‘nemoguće je da odeš u Manchester City‘‘, a ja sam mu odgovorio ‘‘OK, šefe‘‘.

Ronaldo je imao poseban odnos sa Sir Alexom Fergusonom, zvao ga je ‘očinskom figurom‘, no nije se baš usrećio povratkom u klub koji ga je afirmirao na najvišim nogometnim razinama.

Doduše, u prvoj sezoni bio je najbolji klupski strijelac u svim natjecanjima s 18 pogodaka u Premier ligi, no u posljednje vrijeme nije bio zadovoljan, osobito otkako je na klupu Crvenih vragova sjeo Nizozemac Erik ten Hag.

Ronaldo je u eksplozivnom intervjuu ustvrdio kako se osjeća izdanim u Manchester Unitedu te je jasno da će nakon Svjetskog prvenstva promijeniti sredinu...

Linker
26. travanj 2024 07:36