Ganski poduzetnik želi kupiti Chelesa od ruskog oligarha Romana Abramoviča

 Glyn Kirk/Afp/Profimedia
PRIPREMA PONUDU

Potvrđen jedan od glavnih favorita za kupnju Chelseaja! Vlasnik rudnika navodno je već ispalio veliko obećanje

Navodno se već dobro raspitao o tome kako i kome dostaviti ponudu za kupnju kluba
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2022. 16:50

Roman Abramovič prodaje Chelsea, a među favoritima za kupovinu londonskog sastava se pojavio ganski biznismen Bernard Antwi Boasiako koji se zakleo da će klubu vratiti stabilnost koju je dugo imao. Vlasnik zlatnog rudnika se još prošli tjedan pojavio u glasinama o kupovini Chelseaja, a sada je to i potvrđeno.

"Bernard Antwi Boasiako istražuje potencijalnu kupnju Chelseaja i razgovara sa raznim ljudima koji su uključeni u prodaju kluba. Chelsea ima veliku vrijednost u Africi, a igrači poput Didera Drogbe i Micahela Essiena su legende kluba. Ta prilika da se još više podigne popularnost kluba u Africi je vrlo primamljiva", rekao je Boasiakov glasnogovornik za Sportsmail.

Uz to, Boasiako bi na tribine doveo što više djece do 10 godina kako bi u klubu i na tribinama zavladala obiteljska atmosfera. Izvori oko Ganca govore kako se upravo zbog afričkih igrača koji su tamo igrali i uspjeha pod Romanom Abramovičem ovaj tajkun zaljubio u klub koji sada želi otkupiti od ruskog oligarha.

U Chelseaju su, osim Drogbe i Essiena, igrali i Salomon Kalou, John Obi Mikel, Samuel Eto'o, Edouard Mendy, a Boasiako je najveći fan Claudea Makelelea koji je porijeklom iz Konga. Ganski biznismen se navodno i obavezao da će, ako kupi klub, sve financijske obaveze kluba izvršavati na vrijeme i da neće nikome dati otkaz.

Navodno se već dobro raspitao o tome kako i kome dostaviti ponudu za kupnju kluba, a njegovi savjetnici sada rade na sastavljanju iste. Mediji u Engleskoj pišu kako sada samo ostaje za vidjeti hoće li Boasiako stvarno poslati ponudu i klub pokušati približiti Afrikancima i otvoriti to, za sad, nedovoljno iskorišteno tržište.

Linker
29. rujan 2024 03:39