Dejan Kulusevski

 IAN KINGTON Afp
NAJTEŽI PORAZ

‘Ponovno se dogodilo!?‘ Prokletstvu nema kraja, najbogatiji ‘luzeri‘ Europe opet šokirani: ‘Neprihvatljivo‘

‘Povesti pet puta zaredom i izgubiti utakmicu, mislim da je to neprihvatljivo. Trebamo preuzeti odgovornos‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. prosinac 2023. 07:52

Sjajno je Tottenham otvorio novu sezonu Premier lige. Nakon prvih 10 kola bio je na samom vrhu ljestvice, jedna od dvije neporažene momčadi, ali uskoro se sve promijenilo te je dobrostojeći londonski klub podsjetio zašto ga nazivaju ‘luzerom‘.

Naime, Spursi su ugostili gradskog rivala Chelsea, brzo su zabili za vodstvo, ali su na kraju poraženi rezultatom 1:4. U tom susretu dobili su Tottenhamovi igrači dva crvena kartona, a bilo je i problema s ozljedama.

Uslijedili su porazi od Wolvesa, Aston Ville i West Hama te remi s Manchester Cityjem, dakle četiri izgubljene utakmice i jedna neriješena.

Zanimljiv je podatak da je momčad Angea Postecogloua vodila u svih pet utakmica, da bi na kraju ostala bez bodovnog plijena.

Domaći ogled s gradskim rivalom West Hamom bio je deveti uzastopni nastup u kojem su Spursi poveli. Protiv Liverpoola, Lutona, Fulhama i Crystal Palacea su upisali pobjede, ali nakon toga više kao da ne znaju ‘završiti‘ utakmice.

image

Slavlje u redovima West

IAN KINGTON Afp

Protiv Cityja su izbjegli postati prva premierligaška momčad s četiri uzastopna poraza nakon što su zabili prvi gol, no u četvrtak su nakon poraza od Čekićara (1:2) postali prva momčad u povijesti Premier lige koja je zabila prva u pet uzastopnih utakmica te nijednu od njih nije pobijedila. Oni su također prvi premierligaški klub koja je izgubio tri uzastopna domaća susreta nakon postizanja pogotka za vodstvo u sve tri utakmice.

- Povesti pet puta zaredom i izgubiti utakmicu, mislim da je to neprihvatljivo. Mi kao igrači trebamo preuzeti odgovornost. Protiv West Hama je uvijek bilo teško igrati pa smo znali što slijedi, ali bili smo mekani. Posebno u Premier ligi, čak i kada vodite s 2:0 ili 3:0, ne znate što će se dogoditi na kraju. Vodstvo od 1:0 nije dovoljno, morate pokušati ubiti utakmicu – izjavio je kapetan Spursa Son Heung-min.

I West Hamov ofenzivac Jarrod Bowen ostvario je rekord, zabio je u sedam uzastopnih gostujućih utakmica u Premier ligi. Time je izjednačio postignuće Sergija Agüera, dok je rekorder Robin van Persie s devet uzastopnih gostujućih susreta u kojima je poentirao.

Tottenham je ove sezone uspio izgubiti čak 16 bodova nakon što je imao vodstvo, više od bilo koje druge momčadi u sedam najboljih europskih nogometnih liga.

Na ‘povijest Tottenhama‘ podsjetio je tadašnji Juventusov stoper Giorgio Chiellini 2018. godine kad je njegova momčad izbacila Spurse iz Lige prvaka.

- Uvijek stvaraju puno prilika i zabijaju, ali na kraju uvijek nešto promaše i izgube. Vjerujemo u povijest – podsjetio je tada Chiellini na Tottenhamovo ‘prokletstvo‘ koje je, čini se, opet aktivno...

Linker
30. travanj 2024 00:13