Pep Guardiola je spreman ostati bez Bernarda Silve

 OLI SCARFF Afp
RASTANAK NAKON 5 GODINA

Pep Guardiola s velikom zvijezdom Cityja sklopio ‘tajni pakt‘! Evo kada može napustiti Etihad

Katalonci imaju financijskih problema, ali ako ih riješe Bernardo Silva im je prva meta za pojačanje u veznom redu.
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2022. 18:06

Hoće li Pep Guardiola ostati bez jednog od igrača koji su najduže s njim u Manchester Cityju? Radi se o Bernardu Silvi koji je u redove 'Građana' došao 2017. godine, a koji bi ovog ljeta mogao napustiti Etihad.

Iako je ovo vjerojatno najbolja sezona koju je 27-godišnji Portugalac odigrao u redovima Cityja, španjolski Mundo Deportivo donosi kako bi Silva rado želio promijeniti sredinu nakon pet sezona u Manchesteru. Isti list donosi kako je on napravio 'tajni pakt' s Pepom Guardiolom koji mu je obećao kako mu klub neće praviti probleme ako bi Silva našao klub u koji želi otići, a ponuda bi zadovoljavala čelnike 'Građana'.

Taj klub je izgleda pronađen, a riječ je o Barceloni koja je već prošlog ljeta željela dovesti Silvu, ali tada to nisu mogli napraviti zbog financijskih problema. Slična je situacija s Kataloncima i sada, zbog financija ne mogu ni registrirati već dovedene igrače, ali nadaju se kako bi se sve moglo riješiti prodajom Frenkie de Jonga Manchester Unitedu te odlasku još nekoliko igrača čime bi se rasteretio iznos za plaće na Camp Nou.

Ako bi De Jong otišao iz Barcelone, Xavi bi želio dovesti Silvu kao primarnu metu za pojačanje u veznom redu. To sigurno neće biti jeftino, a Mundo Deportivo tvrdi kako će City sigurno tražiti više od 55 milijuna eura koliko je Barcelona u siječnju platila za Ferrana Torresa.

Linker
25. travanj 2024 03:43