BRITTA PEDERSEN Afp
PRODAJA CRVENIH VRAGOVA

Ovo bi bilo zastrašujuće, pogledajte potencijalan sastav Manchester Uniteda uđe li u klub čuveni milijarder

U utrci za kupovinom "crvenih vragova" uključili su se i katarski milijarderi
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2023. 19:45

Nakon što je američka obitelj Glazer u studenom prošle godine objavila kako je spremna prodati Manchester United, gotovo svakodnevno javljaju se novi kandidati za kupovinom slavnog engleskog kluba. Jedno od imena koje često kruži u kuloarima je i Elon Musk, drugi najbogatiji čovjek na svijetu prema Forbesu. Južnoafrički inženjer, koji je vlasnik Tesle, Twittera i mnogih drugih kompanija, prema pisanju engleskih medija razmatra situaciju na Old Traffordu, a nije posve isključeno da uskoči u utrku za vlasništvom nad "crvenim vragovima".

S imovinom vrijednom 175 milijardi dolara, maštu navijača crvenog kluba iz Manchestera, ali i otočkih medija, golica ideja o zvučnim pojačanjima, uđe li Musk zaista u klub. Tako su već i napravili potencijalnu udarnu postavu, u slučaju promjene vlasništva. Na vratima se spominje čuvar mreže Porta Diogo Costa, a posljednju liniju sačinjavao bi i stoperski par koji i sada brani boje Uniteda - Lisandro Martínez i Raphaël Varane. Potencijalno pojačanje na desnom beku bio bi Nizozemac Denzel Dumfries, a vezni red pojačao bi tandem mladih engleskih veznjaka: Declan Rice i Jude Bellingham, dok bi Casemiro imao već osigurano mjesto. Nogometnu renesansu proživljava Marcus Rashford, tako da bi i on sigurno bio član idealne postave, a nije tajna kako United u napadu želi dovesti Harryja Kanea ili Victora Osimhena, a na listi želja je i mlada zvijezda Barcelone Ansu Fati.

Potencijalan sastav izgledao bi ovako - Manchester United (4-2-3-1): Costa - Dumfries, Varane, Martínez, Shaw - Casemiro, Rice - Fati, Bellingham, Rashford - Kane (Osimhen)

No, ostaje za vidjeti kakav će biti rasplet situacije oko vlasništva nad trostrukim prvakom Europe, a posljednjih se dana spominje i ulazak katarskog kapitala u klub.

Linker
15. lipanj 2024 22:50