JAVAD PARSA Afp
OGROMAN IZNOS

Ovako izgleda momčad od pola milijarde eura: Ovo su najskuplji igrači dosadašnjeg dijela prijelaznog roka

Po običaju su najviše novca za pojačanja izdvajali engleski klubovi...
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 03. srpanj 2022. 09:10

Ljetni prijelazni rok je službeno tek počeo, a već se dogodilo nekoliko velikih transfera. Doduše, klubovi su nešto oprezniji nego prije pandemije koronavirusa, ali veliki novac se svejedno troši. Da je to tako pokazuje i najskuplja momčad ovog prijelaznog roka koju smo složili, a koja je plaćena 459,5 milijuna eura.

Najskuplji vratar trenutno je Gavin Bazunu, reprezentativac Irske koji nije dobio pravu priliku na Etihadu te je za 14 milijuna eura prešao u redove Southamptona.

Na desnom beku je Ramus Kristensen, još jedan igrač na kojem je Salzburg lijepo zaradio. Danski reprezentativac je došao prije tri godine iz Ajaxa za 5 milijuna eura, a sada je otišao u Leeds za 13 milijuna. I stoperski par dolazi iz kluba s Otoka. Radi se o Svenu Botmanu, kojeg je Newcastle kupio od Lillea za 37 milijuna eura, te Nayefu Aguerdu, koji je iz Rennesa prešao u West Ham za 35 milijuna eura. Na lijevom beku imamo prvog igrača čiji se transfer nije dogodio u neki od premierligaških klubova. Riječ je o Mathiasu Oliveri koji je za 11 milijuna eura iz Getafea prešao u Napoli.

image

Najskuplja momčad prijelaznog roka

SPORTSKE NOVOSTI

Vezni red predvodi Aurelien Tchouameni, veliko pojačanje Reala koje je u 'Kraljevski klub' došlo iz Monaca za 80 milijuna eura što je, trenutno, i najskuplji transfer cijelog ljeta. Tu je i Vitinha, 22-godišnji Portugalac koji je za 41,5 milijuna eura iz Porta prešao u PSG. Portugalac je i Fabio Vieira, i on je otišao iz Porta i to u Arsenal za 35 milijuna eura.

U napadu se opet vraćamo transferima klubova iz engleske lige. Predvodi ga Erling Haaland koji je iz Borussije Dortmund za 60 milijuna eura prešao u Manchester City, a tu su još Darwin Nunez, pojačanje Liverpoola kojeg su Redsi platili Benfici 75 milijuna eura, te Richarlison koji je za 58 milijuna eura dres Evertona zamijenio onim Tottenhamovim.

Najkuplja momčad dosadašnjeg dijela prijelaznog roka

Gavin Bazunu (Manchester City - Southampton): 14 milijuna eura

Rasmus Kristensen (Salzburg - Leeds): 13 milijuna eura

Sven Botman (Lille - Newcastle): 37 milijuna eura

Nayef Aguerd (Rennes - West Ham): 35 milijuna eura

Mathias Olivera (Getafe - Napoli): 11 milijuna eura

Aurelien Tchouameni (Monaco - Real Madrid): 80 milijuna eura

Vitinha (Porto - PSG): 41,5 milijuna eura

Fabio Vieira (Porto - Arsenal): 35 milijuna eura

Darwin Nunez (Benfica - Liverpool): 75 milijuna eura

Erling Haaland (Borussia Dortmund - Manchester City): 60 milijuna eura

Richarlison (Everton - Tottenham): 58 milijuna eura

Linker
19. travanj 2024 04:17