ADRIAN DENNIS Afp
STIGLO OBJAŠNJENJE

Oglasio se trener Southamptona: ‘Evo zašto sam Oršića i Ćaletu-Cara preselio u drugu momčad...‘

Od dosadašnjih sedam utakmica Oršić je u dvije krenuo od prve minute, te je na obje zamijenjen
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. veljača 2023. 17:25

Mislav Oršić bio je ključni igrač Dinama u prvenstvenim i europskim dvobojima, njegovi su pogoci odlučili mnoge utakmice, velike i male. Dao je Oršić i važan doprinos u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon toga je realizirao transfer u Southampton.

Međutim, na jugu Engleske bivšeg asa Modrih dočekali su problemi za koje se ne može reći da su neočekivani. Jasno je da je svakom igraču potrebno razdoblje prilagodbe, pa tako ni Oršić nije odmah zablistao na Otoku.

Ovog tjedna Oršić i njegov suigrač Duje Ćaleta-Car prebačeni su u pričuvnu (U-23) momčad Southamptona koju očekuje susret PL Cupa sa Sheffield Unitedom, dok dan kasnije prva momčad Svetaca gostuje kod Brentforda.

Takvu je odluku stručnog stožera objasnio menadžer Southamptona Nathan Jones.

- Duje očito dobro igra, ali propustio je nekoliko utakmica. Propustio je prošli tjedan, zadnji put je igrao protiv Newcastlea. Želimo da bude u ritmu, koji nije imao – izjavio je Jones.

Dodao je kako ni u Oršićevu slučaju nije riječ o degradaciji ni ‘otpisivanju‘.

- Prebačen je u drugu momčad kako bi imao potrebnu minutažu – pojasnio je.

Od dosadašnjih sedam utakmica Oršić je u dvije krenuo od prve minute, te je na obje zamijenjen. U dvije je zaigrao tek po par minuta, u tri je ostao na klupi. Dosad u novom klubu nije upisao pogodak ni asistenciju.

Linker
25. travanj 2024 15:39